Ce înseamnă să alegi o firmă care oferă servicii funerare autorizate DSP

Ce înseamnă să alegi o firmă care oferă servicii funerare autorizate DSP

O firmă care furnizează servicii funerare autorizate DSP (Direcția de Sănătate Publică) trebuie să îndeplinească anumite criterii de igienă stabilite de această instituție. Conform legii, dacă compania nu este autorizată DSP, este ilegal să furnizeze servicii funerare. În acest articol, ne dorim să explicăm detaliat în ce constă această autorizare și de ce este important să alegeți o firmă care oferă servicii funerare autorizate DSP.

Decesul unui membru al familiei nu este deloc un lucru ușor, așa că este de înțeles dacă mintea nu îți stă la aspectele legale în ceea ce privește organizarea înmormântării. Dar totuși este important să fii atent dacă firma la care apelezi are sau nu autorizare DSP. Pentru a deține un aviz de funcționare DSP, o companie de pompe funebre trebuie să aibă în dotare:

  • mașini omologare RAR și DSP cu agregat frigorific
  • instrumentar de îmbălsămare (tanotopraxie) conform H.G.
  • produse biocide autorizate de comisia BIOCID România (formolul nu este inclus pe această listă)
  • minim 3 angajați pentru manipulare (manovali)
  • un tanotopractor cu diplomă avizată de Ministerul Sănătății
  • un frigider mortuar de tip morgă
  • scurgeri (evacuări speciale dotate cu filtre)
  • suprafețe lavabile
  • un fond de garantare pentru despăgubirea clienților în cazul unei înmormântări defectuoase (felul în care arată decedatul, calitatea scăzută a mâncării care este pregătită pentru înmormântare, etc.)

Ce spune legea privind serviciile funerare autorizate DSP?

O firmă care furnizează servicii funerare și nu are toate aceste dotări, funcționează ilegal și reprezintă un adevărat risc la adresa sănătății publice. În plus, dacă apelezi la o firmă care nu oferă servicii funerare autorizate DSP, riști să nu poți depune decedatul la capelă deoarece aceste companii nu au voie să transporte decedatul, să îl îmbălsămeze sau să intre cu acesta în cimitir. De exemplu, dacă o persoană decedată este transportată la cimitir fără autorizație DSP, compania de pompe funebre va fi sancționată cu 10.000 lei, conform H.G. 741 din 2016.

Conform legii, doar un prestator de servicii funerare autorizate DSP poate prelua o persoană decedată, pe baza certificatului constatator de deces care trebuie semnat obligatoriu de un medic. De asemenea, eliberarea corpurilor defuncte din spital către companiile de servicii funerare se face doar în baza avizului de funcționare eliberat de DSP.

Cui ne adresăm în cazul unui deces, astfel încât să nu fim în afara legii?

Când ai parte de o experiență dureroasă precum decesul unei persoane dragi, tot ce contează este să apelezi la o companie de servicii funerare care să-ți fie alături cu discreție, furnizându-ți servicii funerare profesionale autorizate DSP.

Înțelegerea de care ai parte și serviciile impecabile pe care le vei primi din partea unei astfel de companii, te va ajuta să treci mai ușor prin momentele dificile.

Servicii Funerare Beșliu îți stă alături întotdeauna cu servicii funerare autorizate DSP și îți pune la dispoziție pachete funerare personalizate, perfecte pentru nevoile și dorințele fiecărei familii. Angajații noștri sunt disponibili non-stop să-ți ofere sprijinul de care ai nevoie.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP