Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci când organizezi o înmormântare

Cele mai importante aspecte în organizarea unei înmormântări

Organizarea unei înmormântări este o sarcină destul de dificilă din punct de vedere emoțional. Pe lângă faptul că există mai multe îndatoriri impuse de lege pe care trebuie să le îndeplinești atunci când organizezi o înmormântare, despărțirea de cineva drag nu este un lucru simplu și ca să te vindeci ai nevoie de timp și libertate.

Din punct de vedere organizatoric, cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vine vorba de organizarea unei ceremonii funerare sunt următoarele:

Alegerile legate de ceremonia funerare

Ai mai multe opțiuni când vine vorba de ceremonia funerară cum ar fi înhumarea tradițională, sau incinerarea, serviciul religios sau cel secular și așa mai departe. Fiecare din aceste aspecte este bine să fie discutat cu întreaga familie pentru a se putea lua cea mai bună decizie. De asemenea, atunci când se hotărăște un lucru în detrimentul altuia, trebuie luată în calcul și investiția financiară și posibilitatea de a primi un ajutor de înmormântare.

Locația înmormântării

Dacă înmormântarea va avea loc într-un cimitir, trebuie să te asiguri că ai deja un loc de veci sau să investești într-unul. În cazul în care locul de veci există deja, atunci lucrurile sunt foarte simple, dar dacă nu, poți începe căutările sfătuindu-te mai întâi cu preotul parohiei din care făcea parte persoana decedată sau să cauți pe internet anunțuri de vânzare. Locurile de veci în cimitire se vând ca oricare alte proprietăți și dacă ai bugetul necesar, poți cumpăra unul în aproape oricare cimitir îți dorești.

Înregistrarea decesului

Este important să înregistrezi decesul la autoritățile competente și să obții certificatul de deces. Acesta va fi necesar pentru a rezolva afacerile legate de moștenire și pentru a obține documente importante.

Înștiințarea familiei și prietenilor

Dacă tu ești persoana care se ocupă de organizarea ceremoniei funerare, atunci tot tu trebuie să anunți familia și prietenii decedatului cu privire la locul și data la care va avea loc aceasta. În cazul în care persoana decedată avea un cerc larg de cunoștințe, este posibil să dorești să trimiți anunțuri decesului prin poștă sau să publici un anunț în ziar. Bineînțeles, ca să eviți situațiile neplăcute, înainte de a face un anunț de asemenea amploare trebuie să discuți cu rudele cele mai apropiate ale răposatului.

Planificarea serviciului funerar

Dacă trebuie să planifici serviciul funerar, inclusiv data și ora, ceremonia și activitățile care vor avea loc, atunci trebuie să iei în considerare dorințele persoanei decedate, precum și tradițiile și religia sa și a familiei sale. În România, la fel ca oriunde altundeva pe teritoriului Uniunii Europene, fiecare cetățean are dreptul să decidă ce se va întâmpla cu trupul său după moarte. De aceea, dacă persoana decedată și-a exprimat în timpul vieții dorința de a fi înhumată, sau, dimpotrivă, de a fi incinerată, trebuie să procedezi întocmai.

Asistență financiară

Organizarea unei înmormântări poate fi costisitoare. Dacă nu dispui de resursele financiare necesare, poți căuta asistență financiară prin intermediul organizațiilor non-guvernamentale sau guvernamentale, precum și a bisericii sau a altor organizații religioase. Dar reține și că poți obține un ajutor de înmormântare de la stat dacă persoana decedată era asigurată sau pensionară, ori dacă tu ești asigurat sau pensionar. Ajutorul constă în bani și în funcție de serviciile funerare pentru care optezi, poate acoperi parțial sau chiar total costul înmormântării.

Cu toate lucrurile de mai sus, cel puțin sfaturi în cunoștință de cauză, dacă nu chiar îndeplinirea sarcinilor necesare, te poate ajuta o agenție de pompe funebre cu experiență. Pe de altă parte, în ceea ce privește propria sănătate mentală, ca să treci mai ușor peste nefericitul eveniment, recomandarea noastră este să te concentrezi mai mult pe lucrurile care îți fac plăcere, să te înconjori de prieteni și familie și să lași timpul să-ți alunge suferința. Poate că acum, când tocmai ai pierdut pe cineva care poate însemna totul pentru tine, pare dificil să mai vezi partea pozitivă a lucrurilor, dar, odată cu trecerea timpului, îți vei da seama că încă ai o mulțime de lucruri pentru care să te bucuri de viață și că viața în sine este o minune care trebuie trăită.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP