Avantajele înhumării. De ce să optezi pentru această practică atunci când te desparți de cineva?

Avantajele înhumării

În țara noastră înhumarea încă este cea mai răspândită practică de încheiere a socotelilor lumești după deces. Românii aleg înhumarea atât din considerente religioase, cât și pentru avantajele practice pe care aceasta le oferă.

Mai nou, și incinerarea câștigă tot mai multă popularitate în rândul românilor, dar înhumarea încă este cu mult mai apreciată decât incinerarea.

Dacă tocmai te-ai despărțit de o persoană dragă și ești pus în situația de a alege dintre înhumare și incinerare, citește acest articol până la capăt și afla mai multe despre înhumare pentru a putea face o alegere informată.

Avantajele înhumării. De ce atât de mulți români optează pentru înmormântările tradiționale?

După producerea unui deces, familia sau persoanele apropiate defunctului trebuie să organizeze ceremonia funerară, indiferent dacă este vorba de incinerare sau de înmormântare.

În principiu, atunci când se optează pentru o înmormântare clasică, persoanele care pregătesc ceremonia funerară au la dispoziție doar trei zile pentru a lua legătura cu preotul parohiei din care face parte persoana decedată în vederea stabilirii detaliilor pentru înmormântare, pentru a obține documentele necesare și pentru a pregăti primul parastas și alimentele sau lucrurile pe care le oferă de pomană.

Timpul este foarte scurt și de aceea, cea mai bună variantă pentru o persoană care se confruntă cu pierderea cuiva drag este colaborarea cu o agenție profesională de pompe funebre, care s-o ajute cu tot ce înseamnă pregătiri, dar și cu sfaturi practice cu privire la subiecte legate de moarte și înmormântare precum: Cum trebuie să procedezi atunci când descoperi că o rudă sau un prieten a decedat? sau Cum să ajuți o persoană care ține doliu? etc.

Colaborarea cu o agenție de pompe funebre te ajută să-ți îndeplinești toate îndatoririle legate de înmormântare în timp util, fără presiune și să descoperi pe îndelete următoarele avantaje ale unei înhumări clasice, ca de exemplu:

– posibilitatea de a-ți lua rămas-bun pe îndelete în timpul celor trei zile care se scurg între deces și înmormântare;

– amintirea persoanei decedate este păstrată;

– persoanei decedate i se arată respectul cuvenit prin faptul că trupul său rămâne intact;

– ceremoniile religioase săvârșite cu ocazia înhumării te ajută să-ți păstrezi pozitivitatea și să treci mai ușor peste nefericitul eveniment din viața ta;

– această practică este singura acceptată de Biserica Ortodoxă, detaliu important pentru credincioși.

Dezavantajele înhumării. Există motive pentru care incinerarea poate fi o alegere mai practică decât înhumarea?

Atât înhumarea, cât și incinerarea au propriile avantaje și dezavantaje. Nici măcar înhumarea care se practică în țara noastră din vremuri de demult nu are doar avantaje, ai la capitolul dezavantaje putem enumera:

– costurile mari ale obiectelor necesare pentru înfăptuirea ceremoniei de înhumare;

– taxele anuale din ce în ce mai mari pentru locurile de veci;

– numărul mare de proceduri care trebuie efectuate pentru organizarea unei înmormântări spre deosebire de incinerare;

– numărul mare de acte necesare, dacă decesul a avut loc în străinătate.

Dacă decesul persoanei dragi s-a produs în străinătate și dorești să organizezi în țară înhumarea, atunci trebuie să apelezi la o agenție de pompe funebre pentru repatrierea trupului decedat. Dar dacă optezi pentru incinerare, atunci nu mai este nevoie să aduci trupul în țară, ci poți face ca incinerarea să aibă loc în străinătate și să aduci doar cenușa acasă.

Procesul de îmbălsămare la care apelează agențiile de pompe funebre este suficient de eficient pentru ca trupul să poată fi transportat în țară în condiții optime și să se păstreze corespunzător până la înhumare. Dar costurile sunt destul de mari și chiar dacă poți beneficia de un ajutor de înmormântare din partea statului, el nu va fi suficient pentru a acoperi toate cheltuielile necesare și trebuie și tu, pe cont propriu, să contribui cu o parte din bani.

Cu alte cuvinte, în acest caz, se poate spune că un dezavantaj al înmormântărilor tradiționale este costul ridicat în comparație cu incinerarea. Dar chiar și în aceste condiții, atunci când pun în balanță avantajele enumerate mai sus, majoritatea românilor ajung la concluzia că înhumarea tradițională este cea mai bună alegere pentru ei și cei dragi ai lor.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP