Care sunt actele necesare pentru completarea dosarului de deces?

Care sunt actele necesare pentru completarea dosarului de deces?

Navigarea prin aspectele legale și birocratice în perioada doliului poate fi extrem de complicată și epuizantă. De aceea, am creat acest ghid pentru a vă ajuta să înțelegeți pașii necesari pentru întocmirea unui dosar de deces în România.

Cum să Întocmești un Dosar de Deces:

Doliul este o perioadă în care ne dorim să petrecem timp în liniște, alături de cei dragi. Cu toate acestea, există și anumite obligații care trebuie îndeplinite, cum ar fi întocmirea dosarului de deces. În cadrul acestui articol, veți găsi sfaturi utile și un ghid pas-cu-pas pentru a vă ușura povara administrativă din acele momente.

Ce Este Dosarul de Deces?

Dosarul de deces este un set de documente oficiale care trebuie întocmite și depuse la autoritățile competente după decesul unei persoane. În România, procesul include depunerea unor documente la primăria localității unde a avut loc decesul sau unde are domiciliul persoana decedată.

Pași Preliminari

  • Actul de deces se întocmește numai la primăria localității unde ai domiciliul sau în a cărei rază teritorială s-a petrecut trecerea în neființă.
  • Declarația se face în cel mult 3 zile de la data decesului, numai de către o rudă de gradul 1, cu acte doveditoare în acest sens.

Documente Necesare

  • Certificatul medical care constată decesul, semnat de medic
  • Cartea de identitate a persoanei decedate (original și copie)
  • Cartea de identitate a rudei de gradul I (original și copie)
  • Certificat de naștere și căsătorie al persoanei decedate (original și copie)
  • Certificat de naștere și căsătorie al rudei de gradul I (original și copie)
  • Certificat de constatare al decesului eliberat de medicul legist
  • Livret militar și adeverință de recrutare (dacă este aplicabil)

Cazuri Speciale

În cazurile de deces violent, sinucidere sau accident, declarația de deces trebuie să fie făcută în maxim 48 de ore și implică obținerea unor documente suplimentare de la poliție sau parchet.

Într-un moment atât de greu, formalitățile administrative sunt ultimul lucru la care vreți să vă gândiți. Cu toate acestea, acestea sunt pași necesari care trebuie urmați. Sperăm că acest ghid v-a fost util și vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări sau nelămuriri. Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți peste această perioadă dificilă cu cât mai puține bătăi de cap.

Nu ezitați să ne contactați la orice oră din zi sau noapte pentru asistență și suport în Brașov, la numărul de telefon 0725.386.244.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP