Organizarea unei înmormântări nu este deloc o misiune simplă mai ales dacă ne gândim la încărcătura emoțională provocată de un deces. Nimănui nu-i este ușor să se despartă pentru totdeauna de cineva drag, însă dacă privim înmormântarea ca pe un ultim omagiu pe care îl putem aduce cuiva pe care îl iubim, atunci merită să depunem tot efortul de care suntem capabili.
Există multe lucruri de luat în calcul atunci când organizezi o înmormântare, iar pentru a nu scăpa din vedere niciun detaliu, am pus cap la cap special pentru tine o listă care cu siguranță îți va fi de folos.
#1 Să te gândești la dorințele persoanei decedate
Dacă persoana de la care tocmai ți-ai luat rămas-bun și-a exprimat de-a lungul vieții diferite dorințe cu privire la propria înmormântare, cel mai bine ar fi să te gândești la ele și să vezi cum poți să le îndeplinești. Toți cetățenii europeni au dreptul să aleagă modul în care doresc să părăsească această lume materială după moarte și dacă cineva stabilește cu familia ce își dorește să se întâmple după moartea sa, atunci acela este cel mai bun punct de plecare în ceea ce privește organizarea ceremoniei funerare.
#2 Să iei legătura cu o agenție de pompe funebre
Nu există niciun alt mod mai simplu de a organiza o înmormântare cu excepția colaborării cu o agenție de pompe funebre. Aceasta se va ocupa de toate pregătirile necesare, ținând bineînțeles cont de dorințele și așteptările tale. Agenția noastră de pompe funebre – Funerare Besliu – oferă servicii Funerare Brașov de cea mai înaltă calitate, inclusiv pachete complete spital Brașov astfel încât clienții noștri să poată face față mai ușor unei provocări atât de mari așa cum este decesul unei persoane dragi.
#3 Să alegi sicriul potrivit
În ceea ce privește costurile unei înmormântări, sicriul reprezintă unul din cele mai costisitoare lucruri, mai ales dacă este vorba de un sicriu din lemn de esență tare. Nu există decizii corecte sau greșite în ceea ce privește alegerea unui sicriu, ci trebuie să te gândești doar la modelul preferat și în ce măsură se încadrează el în bugetul tău.
#4 Să anunți evenimentul
Dacă la înmormântare vor participa și alte persoane cu excepția rudelor foarte apropiate ale persoanei decedate, atunci va trebui să-ți faci timp să anunți data și locul evenimentului. Nu este deloc simplu să spui celor din jur că cineva drag nu mai este printre cei vii și repetarea acelorași cuvinte poate stârni multă durere. De aceea, dacă crezi că ajută, poți să transmiți invitațiile în scris, printr-un mesaj digital, sau pur și simplu poți cere ajutorul celorlalți din familia ta pentru a nu lua asupra propriei persoane întreaga greutate.
#5 Să pregătești hainele pe care le vei purta
Nu toată lumea are în garderoba proprie ținute sobre, potrivite pentru o înmormântare. Dar, pe de altă parte, să știi că nici nu trebuie să-ți faci prea multe griji în ceea ce privește ținuta pe care o vei purta când îți conduci ruda sau prietenul pe ultimul drum întrucât, atâta timp cât optezi pentru o vestimentație modestă și curată, este imposibil să dai greș. Negrul este întotdeauna o variantă foarte bună, dar dacă nu ai haine negre, poți să te îmbraci de asemenea și în maro, bleumarin sau gri.
#6 Să pregătești pachetele pe care le vei oferi de pomană
Dacă vrei să faci un parastas și să oferi de pomană pentru sufletul celui adormit, atunci poți pregăti sau cumpăra câteva preparate simple, dar gustoase. Biscuiții, conservele, mezelurile sau dulciurile făcute în casă sunt câteva exemple de alimente pe care le poți oferi de pomană. Trebuie doar să ții cont de ziua în care le oferi astfel încât să nu dăruiești alimente de dulce în zi de post.
#7 Să-ți acorzi timp de vindecare
Nu te mai gândi că trebuie să faci totul pe cont propriu când organizezi o înmormântare. În primul rând poți conta pe deplin pe sprijinul unei agenții de pompe funebre și în al doilea rând, nu neglija nici suportul pe care ți-l poate oferi familia. În astfel de momente ai cea mai mare nevoie de timp pentru tine, ca să te vindeci, așa că apelează la ajutoare dacă simți că situația te depășește.