Cele mai scumpe ceremonii funerare organizate vreodată

Cele mai scumpe ceremonii funerare organizate vreodată

În ziua de azi ceremoniile funerare nu sunt foarte scumpe, mai ales pentru persoanele care colaborează cu o agenție profesională de pompe funebre și beneficiază și de ajutorul de înmormântare oferit de la stat.

Bineînțeles, persoanele care doresc să organizeze o ceremonie extravagantă și sunt dispuse să cheltuiască mult, pot alege sicrie din esențe de lemn tare sau restaurante luxoase pentru pomeni. Însă și o ceremonie funerară de buget poate fi una mai mult decât satisfăcătoare.

Revenind la ceremonii extravagante însă, iată câteva care vor rămâne în istorie pentru totdeauna.

Ceremonii funerare extravagante

De-a lungul istoriei, înmormântările familiei regale din Europa de exemplu, au fost privite ca niște afaceri în adevăratul sens al cuvântului. Dar în istoria recentă, cea mai memorabilă înmormântarea Prințesei Diana trebuie să fi fost cea mai memorabilă.

Moartea tragică a Dianei în 1997 a provocat multe emoții nu doar în emoții în Marea Britanie, ci în întreaga lume. Murind într-un accident de mașină la Paris la doar 36 de ani, înmormântarea „Prințesei Poporului” a fost urmărită de aproximativ 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume. Serviciul funerar a costat aproximativ 9,5 milioane de lire sterline (calculat la prețurile de acum) și a urmat îndeaproape planul pentru înmormântarea Reginei Mame. Printre participanți s-au numărat politicieni și celebrități, inclusiv Elton John.

Elisabeta, Regina Mamă, a supraviețuit Dianei cu cinci ani, murind în 2002, la vârsta de 101 de ani. Se spune că înmormântarea ei de stat a costat puțin sub 10 milioane de lire sterline, preț ajustat la inflație. Se estimează că 200.000 de oameni și-au adus omagiile, trecând pe lângă sicriul ei în Westminster Hall din Palatul Westminster, unde era așezat trupul neînsuflețit.

Când sicriul ei a ajuns la Westminster Abbey la ora 11.30, oameni întreaga țară au păstrat două minute de reculegere. Peste un milion de oameni au fost prezenți în jurul lui Westminster Abbey în ziua înmormântării ei și de-a lungul traseului din centrul Londrei până la locul ei de odihnă din Castelul Windsor.

Pentru vedetele pop, înmormântarea este privită ca ultima oportunitate de a face ceva memorabil pe termen lung, iar Aretha Franklin – o adevărată regină a pop-ului a profitat cu siguranță de ocazie în 2018. După moarte, trupul ei a fost culcat într-un sicriu deschis timp de o întreagă săptămână și a fost schimbat în patru costume la modă. Înainte de înmormântare, a fost schimbată într-o rochie lungă, aurie.

Serviciul funerar al Arethei, care a durat toată ziua și la care au participați nenumărați oameni, a costat peste 320.000 de dolari. Toți acești bani au fost folosiți pentru ținutele de designer, ultimele tehnici de îmbălsămare, coroane funerare deosebite și locații exorbitante.

Înmormântarea lui Elvis Presley din 1977 a constituit o afacere mai mică, dar a costat totuși aproape 20.000 de lire sterline la prețurile actuale. Chiar și așa, peste 30.000 de fani au stat la coadă pentru a vedea trupul „Regelui” la conacul său din Graceland.

Mai puțin pline de farmec, dar nu mai puțin costisitoare, sunt și înmormântările politicienilor.

Înmormântarea liderului britanic Winston Churchill a fost planificată timp de aproape un deceniu înainte de moartea sa în 1965. Desfășurată ca o operațiune militară, înmormântarea de stat a fostului prim-ministru a implicat o procesiune până la catedrala St Paul, la care a fost prezentă Regina. La acea vreme, înmormântarea a costat aproximativ 220.000 de lire sterline, dar la prețurile actuale ar fi valorat aproape 3 milioane de lire sterline astăzi.

În 2013, prima femeie prim-ministru din Marea Britanie, Margaret Thatcher, a fost onorată cu o slujbă funerară la St Paul’s. Deși nu a fost o înmormântare de stat tradițională, au fost prezenți 2.000 de persoane în doliu, iar ceremonia – planificată parțial chiar de Margaret Thatcher – a costat 3,6 milioane de lire sterline. Familia Thatcher a suportat costurile de transport, flori și incinerare, dar cea mai mare parte a cheltuielilor (ca de exemplu cheltuielile cu securitatea) au fost acoperite de guvernul Regatului Unit.

Pentru ce cheltuiesc vedetele lumii la ceremoniile funerare? Ei bine, o mulțime de bani se duc pe flori, pe costume, pe pază, dar și pe morminte și pietre funerare. Toate aceste lucruri au fost și vor rămâne mereu niște lucruri importante pentru pentru ceremoniile funerare. Poți citi pe blogul nostru despre Istoria pietrelor funerare raportându-ne la diferite culturi și religii, dar și despre coroane funerare sau alte detalii legate de ceremoniile funerare.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP