Sicriul, denumit și raclă sau coșciug, este un produs funerar esențial pentru orice înmormântare. De fapt, el este atât important încât în lipsa lui înmormântarea nici nu poate avea loc.
Fie că este vorba de un sicriu din metal sau din lemn, această cutie strâmtă și modestă reprezintă ultima casă a persoanei de la care îți iei rămas-bun și de aceea trebuie să-i arăți considerația pe care o merită.
Sicriul nu poate fi ales la întâmplare, ci trebuie ținut cont de o serie de aspecte precum: dimensiunea, culoarea sau materialul. În cadrul agenției noastre de pompe funebre – Funerare Besliu – oferim clienților noștri o gamă foarte variată de Sicrie Brasov care îndeplinesc toate nevoile lor. De asemenea, pentru persoanele care au nevoie de îndrumare, oferim sfaturi ținând cont de solicitările lor.
La alegerea dimensiunii sicriului trebuie ținut cont de înălțimea persoanei decedate, dar și de criteriile care definesc locul de înhumare. Există regulamente pentru organizarea și funcționarea cimitirelor și crematoriilor umane care se află sub autoritatea consiliilor locale.
Totuși, dacă este vorba de o groapă de dimensiune standard, trebuie să iei în calcul un spațiu de 200 cm x 70 cm, dar pentru a nu avea surprize, este bine să discuți și cu groparii de la cimitirul unde ai achiziționat locul de veci pentru a afla cerințele lor.
În funcție de persoana pentru care cumperi sicriul, ca să poți cumpăra un sicriu potrivit, trebuie să cunoști măcar aproximativ dimensiunile corpului acesteia.
Orientativ, pentru o persoană cu greutate de 30-75 de kg, este suficient un sicriu cu dimensiuni de 200 cm x 60 cm. Pentru o persoană cu greutate de 75-100 de kg, ar fi mai potrivit un sicriu cu dimensiuni de 200 cm x 65 cm. Pentru o persoană cu greutate de 100-150 de kg, se poate folosi un sicriu de 200 cm x 70 cm. Și în final, pentru persoanele cu o greutate în jur de 150 de kg se poate folosi un sicriu de 220 cm x 70 cm.
Dacă știi că persoana pentru care cumperi sicriul prefera o culoare anume, poți opta pentru culoarea respectivă, dar dacă nu ați vorbit niciodată în cursul vieții despre astfel de lucruri, atunci poți să te ghidezi după obiceiurile împământenite în legătură cu acest aspect.
Culorile sicrielor pot varia între maro de diferite nuanțe, negru, alb, bej și chiar vișiniu. Pe de altă parte, cea mai comună culoare este mahonul, mai ales pentru bărbați sau persoanele în vârstă. Pentru femei de multe ori se preferă bejul, iar pentru tinerii necăsătoriți sau copii, se optează în general pentru sicrie albe.
Legile din țara noastră impun tuturor românilor să achiziționezi doar sicrie din lemn, pentru că lemnul este un material biodegradabil. De asemenea, și în cazul în care se optează pentru incinerare, lemnul este singura variantă pentru care poți să optezi deoarece nu se pot folosi în acest caz decât sicrie din materiale inflamabile.
În principiu, cele mai convenabile sicrie sunt cele din lemn de brad, cu o formă cât mai simplă, în patru colțuri. Dar tot din lemn de esență moale sunt și sicriele confecționate din lemn de pin sau molid, de asemenea, mai ieftine ca preț.
Sicriele din esență de lemn tare precum: stejarul, frasinul, nucul sau paltinul.
Încă o caracteristică în funcție de care diferă prețul sicrielor este existența elementelor decorative. Cu cât un sicriu are mai multe elemente decorative, cu atât este mai scump.
În pachetele noastre de servicii oferim sicrie complet echipate, cu capitonaj la nivelul capacului, lenjerie albă sau respete, pernă, un orar mic și un orar mare și o pânză numită și voal care se așează pe chipul persoanei decedate. De asemenea, tot din categoria accesoriilor obligatorii face parte și crucea de lemn inscripționată cu numele persoanei decedate, anul nașterii sale și cel al morții.
Pe de altă parte, clienții noștri pot opta și pentru accesorii opționale în ceea ce privește sicriele achiziționate de ei precum: mânere, crucifix pe cap sau holșuruburi decorative.