Cum să organizezi o ceremonie funerară fără să cheltuiești mult?

Cum să organizezi o ceremonie funerară fără să cheltuiești mult?

Ceremoniile funerare pot fi destul de costisitoare, mai ales atunci când te iau pe nepregătite. Pe de altă parte, dacă este vorba de o persoană foarte apropiată, care a însemnat enorm pentru tine, să economisești este probabil ultimul lucru la care te gândești în ceea ce privește organizarea funeraliilor. Și, cu toate acestea, dacă nu îți permiți o cheltuială foarte mare, este normal să iei în calcul și bugetul de investiție. De aceea, în calitate de reprezentanți ai unei agenții de pompe funebre cu experiență, am întocmit pentru tine o listă cu idei de economisire.

#1 Profită de suportul oferit de deces oferit de stat

Statul român oferă pensionarilor și persoanelor asigurate, precum și rudelor acestora un ajutor de înmormântare destul de consistent, ce poate acoperi parțial sau chiar integral costurile înmormântării. Multe agenții de pompe funebre, inclusiv Funerare Besliu, oferă pachete de servicii funerare care se încadrează cu succes în acest ajutor de deces primit gratuit și de aceea, în ceea ce privește costurile de organizare a înmormântării, considerăm că această sursă de venit este prima pe care trebuie s-o iei în calcul înainte să-ți faci griji dacă îți permiți sau nu un astfel de efort financiar.

#2 Compară mai multe pachete de servicii funerare

Agenția noastră de pompe funebre oferă clienților o gamă foarte variată de pachete de servicii funerare, concepute în așa fel încât să satisfacă așteptările tuturor celor care apelează la noi, dar și să se încadreze în orice buget. De asemenea, punem la dispoziția clienților noștri și servicii funerare individuale sau produse funerare pe care ei să le poată achiziționa separat, plătind exact costul serviciului sau produsului respectiv.

#3 Incinerarea este întotdeauna o opțiune viabilă

Dacă nu îți dorești neapărat o ceremonie funerară clasică sau dacă în timpul vieții sale persoana decedată și-a exprimat dorința de a fi incinerată, să știi că incinerarea este o opțiune viabilă și în țara noastră. Din ce în ce mai multe persoane aleg această cale de ieșire din lumea materială, considerând-o un mod demn de a o părăsi pentru totdeauna. Focul nu este doar un element mistuitor, ci un simbol al purității depline, iar în ceea ce privește ceremonia funerară, o incinerare poate fi mai convenabilă per total decât o înmormântare. În primul rând, nu trebuie să mai plătești pentru locul de veci și nici pentru un monument funerar care să comemoreze existența persoanei dragi, ci să optezi doar pentru o urnă mai deosebită, sau să împrăștii cenușa într-un loc pe care acel om l-a iubit cu adevărat și unde crezi că i-ar fi plăcut să se întoarcă.

#4 Organizează un eveniment intim, în familie

Înmormântarea este un eveniment sobru, un prilej de doliu și reculegere și în niciun caz o sărbătoare. De aceea, chiar dacă este vorba de o persoană foarte care de-a lungul vieții sale a avut mulți prieteni și cunoștințe, la înmormântarea sa poți să te limitezi doar la persoanele foarte apropiate, care i-au fost mereu alături. Nu te teme să organizezi un eveniment restrâns deoarece nimeni nu se va supăra dacă nu a participat la o înmormântare, mai ales dacă nu face parte din familie.

#5 Alege un sicriu care să se potrivească bugetului tău de investiție

Știai că prețul sicriului este elementul care influențează cel mai mult costul total al unui pachet de servicii funerare? Așa că, dacă îți place de exemplu un anumit pachet, dar depășește bugetul tău, te poți orienta către ceva similar, dar cu un sicriu mai ieftin. Cele mai convenabile sicrie sunt cele confecționate din lemn de esență moale, așa cum este cazul sicrielor din lemn de brad, iar cele mai scumpe sunt cele din lemn de esență tare, ca de exemplu sicriele din stejar.

#6 Plănuiește înmormântarea în avans

Dacă vrei să faci un lucru deosebit pentru o persoană în vârstă sau aflată într-o stare gravă de sănătate, poți să optezi pentru un plan de servicii funerare plătit în avans. Agenția noastră de pompe funebre oferă astfel de planuri astfel încât cei care doresc să se pregătească din timp pentru un astfel de eveniment, o pot face luând în calcul chiar și cele mai mici detalii.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP