Ce trebuie să știi despre serviciul de repatriere decedați?

Ce trebuie să știi despre serviciul de repatriere decedați?

Oricine se poate găsi în situația de a avea nevoie de un Serviciu Repatriere decedati din Europa. Atunci când pierzi o persoană dragă în timp ce aceasta vizita o țară străină sau dacă aceasta pur și simplu locuiește în străinătate, și-a pierdut viața și dorești să aduci trupul acesteia în țară pentru a pregăti o ceremonie funerar în toată regula, atunci ar fi bine să cunoști următoarele aspecte cu privire la serviciul de repatriere decedați.

Decesul se poate produce pe neașteptate sau nu, însă indiferent de situație, pentru cei rămași în urmă evenimentul se transformă într-un adevărat șoc și colaborarea cu o agenție de pompe funebre specializată în servicii de repatriere decedați se poate transforma într-un adevărat sprijin.

Conform statisticilor, an de an mai mult de 2500 de cetățeni români își pierd viața în străinătate. Când se întâmplă un astfel de lucru, familia îndoliată trebuie să ia o mulțime de decizii importante și să întocmească o serie de acte necesare pentru aducerea în țară a trupului neînsuflețit.

Dacă este vorba despre o moarte din cauze naturale, atunci totul poate fi rezolvat în general în aproximativ 5 zile, timp în care stresul resimțit de către persoanele responsabile cu pregătirea ceremoniei funerare este foarte mare.

Trebuie să călătorească și familia în străinătate pentru a repatria trupul decedat?

Vestea bună este că familia persoanei decedate nu trebuie să călătorească în străinătate, în țara în care aceasta și-a pierdut viața, pentru a aduce înapoi trupul decedat. O agenție de pompe funebre se poate ocupa de toate detaliile cu privire la procesul de repatriere fără a fi necesară prezența altor persoane.

Transportul persoanelor decedate înapoi în țară, sau în orice altă țară, se realizează doar respectând prevederile legale din țara în care a avut loc evenimentul. Chiar dacă persoana respectivă este un cetățean român, decesul trebuie înregistrat la autoritățile locale din țara respectivă.

Nu este obligatorie înregistrarea decesului și la Ambasada sau Consiliul României din țara în care acesta a avut loc. Cu toate acestea, înregistrarea acestora și la autoritățile române ajută pentru că accelerează procesul de emitere a unui certificat de deces românesc și a unui pașaport mortuar.

Poți folosi polița de asigurare pentru călătorii ca să profiți de serviciul de repatriere decedați?

În general, polițele de asigurare pentru călătorii pot fi folosite pentru diferite situații. Cu toate acestea, este important să citești cu atenție condițiile enumerate în fiecare poliță de asigurare pentru a te asigura că serviciul de repatriere era inclus în poliței de călătorie a rudei sau persoanei apropiate pentru care vrei să folosești acest serviciu.

De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că costurile serviciului de repatriere pot fi foarte mari, în funcție de destinație și de circumstanțe. Verifică limita de acoperire a poliței tale pentru a fi sigur că aceasta este suficientă pentru a acoperi costurile de repatriere.

În cazul în care polița de asigurare pentru călătorii în cauză nu include serviciul de repatriere atunci va trebui să suporți pe cont propriu costurile acestuia.

La ce costuri trebuie să te aștepți în cazul repatrierii unei persoane decedate în străinătate?

Costurile repatrierii pot diferi în funcție de mai multe aspecte precum:

– distanța dintre locul unde s-a produs decesul și destinația finală;

– prețul sicriului de zinc: în cazul repatrierii unei persoane decedate se folosește un sicriu de zinc pentru prevenirea răspândirii unei eventuale infecții;

– prețul sicriului de lemn: acesta este sicriul în care va fi înmormântată persoana decedată;

– prețul întocmirii tuturor documentelor necesare;

– etc.

Având în vedere că sunt atât de multe lucruri care pot influența prețul unei repatrieri, cu siguranță te întrebi: Ce se întâmplă dacă nu îți permiți să suporți costurile acesteia. Dar în astfel de situații poți să lași totul pe seama autorităților române care vor apela la cea mai convenabilă variantă.

Din păcate, procedând astfel, nu vei mai putea organiza ceremonia funerară în țară pentru că de cele mai multe ori autoritățile optează pentru incinerare întrucât aceasta este mai ieftină sau vor face toate demersurile necesare pentru înmormântarea în țara respectivă, opțiune de asemenea mult mai convenabilă decât transportul trupului decedat înapoi în România.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP