Care sunt avantajele incinerării și de ce să optezi pentru ea?

Incinerarea în Brașov 2024: Întrebări Frecvente și Răspunsuri

Incinerarea, o practică veche, reprezintă o alternativă la înmormântarea tradițională, oferind o abordare diferită pentru ultimul omagiu. În Brașov, serviciile de incinerare sunt furnizate cu respect și profesionalism, fiind o opțiune tot mai considerată în ultimii ani.

Procesul de Incinerare

Incinerarea implică arderea corpului decedat la temperaturi ridicate într-un crematoriu autorizat, proces care durează între 2 și 3 ore. Trupul este incinerat individual și la final, rămășițele sunt reduse la cenușă, care apoi este depozitată în urne, la alegerea familiei.

Crematoriile din România

În prezent, incinerările se desfășoară în câteva locații din România, inclusiv la Crematoriul Vitan-Bârzești din București, Oradea și Moldovenești, Cluj. Aceste crematorii sunt dotate corespunzător și efectuează procesul de incinerare cu respectarea tuturor normelor legale și de siguranță.

Avantajele Incinerării

Unul dintre avantajele incinerării este costul, care poate fi semnificativ mai mic decât o înmormântare tradițională. De asemenea, incinerarea permite păstrarea cenușii în locuri speciale sau acasă, oferind astfel o amintire mai personală.

Aspecte Legale și Religioase

Incinerea este garantată de legislația românească, conform noului Cod Civil din 2011, și este o opțiune respectată în funcție de voința personală sau de familie. Totuși, este important de menționat că Biserica Ortodoxă Română nu acceptă incinerarea și nu oficiază slujbe religioase pentru cei care aleg această metodă.

Documente Necesare pentru Incinerare

Pentru a organiza o incinerare sunt necesare mai multe documente, inclusiv certificatul de deces, actul de identitate al solicitantului, certificatul de îmbălsămare și adeverința de incinerare, alături de alte acte relevante.

Costurile Incinerării

Costurile incinerării variază în funcție de serviciile alese și locație. În general, incinerarea poate fi mai accesibilă financiar comparativ cu înmormântarea, mai ales datorită eliminării nevoii de achiziție a unui loc de veci. Pentru a afla costurile finale ale unei incinerări în 2024, contactați-ne la telefon 0725.386.244, avem program non-stop.

Diferențe între Incinerare și Înmormântare

O diferență majoră între incinerare și înmormântare este modul în care rămășițele sunt gestionate după proces. În timp ce înmormântarea presupune îngroparea trupului, incinerarea se finalizează cu păstrarea cenușii în urne sau răspândirea acesteia într-un loc special.

Suportul și Serviciile Oferite

Funerare Beșliu din Brașov oferă asistență completă în procesul de incinerare, de la pregătirea corpului decedat, până la organizarea ceremoniilor și gestionarea tuturor documentațiilor necesare. Pentru servicii de incinerare complete și profesionale în Brașov, vă invităm să contactați Funerare Beșliu. Echipa noastră este pregătită să vă ofere suport și consiliere, respectând dorințele persoanei decedate și ale familiei.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP