Pașii de urmat în caz de deces

Pașii de urmat în caz de deces

Navigarea prin procesul de pierdere a unei persoane dragi este dificilă și adesea complicată. În ciuda durerii intense pe care o simțim, există unele responsabilități pragmatice de îndeplinit. În acest context, îți oferim un ghid care să te ajute să treci prin aceste momente cu mai multă liniște și claritate.

În cazul decesului la domiciliu

În situația nefericită a decesului acasă, primul pas este să comunici cu medicul de familie pentru confirmarea decesului.

Dacă, dintr-un motiv sau altul, nu poți lua legătura cu medicul de familie, compania noastră de servicii funerare din Brașov poate fi contactată Non-Stop. Colaborăm cu mai mulți medici care pot confirma decesul si pot elibera Certificatul Constatator al decesului, pe baza căruia se eliberează ulterior Certificatul de îmbălsămare necesar depunerii la capela.

Decesul este rezultatul unui accident

În cazul în care moartea este rezultatul unui accident, trebuie să chemi imediat serviciile de urgență (112) – poliție, ambulanță etc.

Corpul poate fi transportat de la domiciliu doar după confirmarea decesului.

Pregătirea persoanei decedate (îmbrăcăminte, îmbălsămare, etc.) va fi realizată la sala de pregătire al decedaților al firmei noastre de pompe funebre, asta daca corpul nu a fost ridicat si dus la Institutul de Medicina Legala (IML). În cazul decesului în spital

Decesul  în spital

Dacă decesul are loc în spital, certificatul de constatare a decesului va fi eliberat de personalul medical al unității sanitare.

În cazul în care spitalul are capacitatea de a efectua procedurile de autopsie și îmbălsămare, acestea vor fi realizate acolo.

Dacă spitalul sau azilul pentru bătrâni nu dispune de facilități pentru îmbălsămare, echipa noastră cu vasta experienta in funerare se va ocupa de transportul corpului la sala de pregătire unde se va realiza pregătirea decedatului.

Pentru orice detalii suplimentare Echipa Funerare Besliu va sta la dispoziție, tot ceea ce trebuie sa faci este sa ne contactezi.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP