Există reguli și reglementări în ceea ce privește sicriele care se folosesc pentru repatrierea rămășițelor persoanelor decedate în străinătate. Acestea trebuie să fie sigilate ermetic. Trebuie să ne conformăm reglementărilor companiilor aeriene internaționale și agențiilor de pompe funebre care se ocupă cu transportul funerar pe cale rutieră.
Există diferite modalități prin care se poate sigila un sicriu folosit pentru repatrierea unui trup decedat. Cel mai adesea, acesta se căptușește cu zinc pentru o etanșare perfectă și pentru a respecta legile în vigoare.
În unele țări europene, dacă sicriul pentru transport va fi folosit și pentru înmormântarea de acasă, acesta se poate sigila cu un sigiliu special din zinc. Agenția de pompe funebre cu care colaborezi poate îndepărta ușor acest sigiliu.
Cele mai multe sicrie metalice pot fi sigilate ermetic și nu vor trebui să fie căptușite cu zinc. De asemenea, un alt avantaj al acestora este faptul că ele pot fi deschise din nou pentru ceremonia funerară.
Dacă un sicriu metalic nu poate fi sigilat ermetic, se poate folosi același sigiliu special gândit pentru sicriele din lemn, despre care am pomenit mai sus.
Mai trebuie să menționăm și faptul că în funcție de destinație și de regulile locale, pot fi necesare alte tipuri de sicrie sau alte proceduri de transport.
Sicriele din zinc sunt adesea folosite pentru repatrierea rămășițelor umane. Oferă o protecție suplimentară împotriva deteriorării și a contaminării. Zincul este un material durabil și rezistent la coroziune. Astfel, sicriele din acest material pot rezista în condiții extreme, cum ar fi transportul pe mare sau la altitudini mari. Pentru transportul unei persoane decedate dintr-o țară europeană în România, se preferă transportul rutier. Nu se folosește niciodată transportul maritim și, în locul transportului aerian, este mai convenabil. Acesta poate fi realizat de agenția de pompe funebre cu care colaborezi.
Sicriele din zinc oferă o barieră suplimentară împotriva contaminării persoanelor care efectuează transportul funerar. Acest lucru poate fi important în cazul riscurilor de infecții sau boli contagioase.
Aceste sicrie sunt concepute să împiedice pătrunderea și ieșirea lichidelor. Asta ajută la prevenirea răspândirii bolilor.
Pentru a înțelege de ce se folosesc sicriele din zinc la repatrierea trupului unei persoane decedate, am făcut o listă cu avantajele lor față de sicriele din lemn.
Durabilitate crescută
Sicriele din zinc sunt mai durabile decât cele din lemn și sunt proiectate astfel încât să reziste indiferent de condiții. Spre deosebire de acestea, sicriele din lemn pot fi mai fragile și mai susceptibile la deteriorare în timp.
Protecție împotriva infecțiilor
În comparație cu sicriele din lemn, sicriele din zinc sunt și mai ușor de dezinfectat. De asemenea, ele sunt impermeabile și nu permit transferul de lichide cu mediul înconjurător.
Aspect estetic
Sicriele din zinc nu se folosesc în mod obișnuit pentru înmormântări. De aceea, au un aspect foarte simplu. În schimb, sicriele din lemn au tot felul de ornamente și sunt mai ușor de personalizat.
Costul de achiziție
Sicriele din zinc au la bază tehnici mai complexe și se folosesc pentru ele materiale mai scumpe. De aceea, spre diferență de cele din lemn, sicriele din zinc pot fi mai costisitoare. Din fericire, ele sunt necesare doar pentru repatriere. Nu sunt necesare în cazul unui deces în țară.
Ai nevoie de o agenție de pompe funebre pentru repatrierea unei persoane dragi pentru ceremonia funerară în țară? Contactează agenția noastră de pompe funebre, funerarebesliu.ro. Află cum să alegi o firmă de servicii funerare. Ce trebuie să iei în considerare pentru a fi pe deplin mulțumit?