Pentru ce sunt folosite sicriele din zinc în Europa?

Pentru ce sunt folosite sicriele din zinc în Europa?

Există reguli și reglementări în ceea ce privește sicriele care se folosesc pentru repatrierea rămășițelor persoanelor decedate în străinătate. Acestea trebuie să fie sigilate ermetic pentru a se conforma cu reglementările companiilor aeriene internaționale, dar și cu cele impuse agențiilor de pompe funebre care se ocupă cu transportul funerar pe cale rutieră.

Există diferite modalități prin care se poate sigila un sicriu folosit pentru repatrierea unui trup decedat. Cel mai adesea acesta se căptușește cu zinc pentru o etanșare perfectă și pentru a respecta legile în vigoare.

În unele țări europene, dacă sicriul folosit pentru transport urmează să fie folosit și pentru înmormântarea de acasă, acesta se poate sigila cu un sigiliu special, confecționat tot din zinc. Acest sigiliu poate fi îndepărtat cu ușurință de către reprezentantul agenției de pompe funebre cu care colaborezi pentru repatrierea trupului neînsuflețit.

Cele mai multe sicrie metalice pot fi sigilate ermetic și nu vor trebui să fie căptușite cu zinc. De asemenea, un alt avantaj al acestora este faptul că ele pot fi deschise din nou pentru ceremonia funerară.

Dacă un sicriu metalic nu poate fi sigilat ermetic, se poate folosi același sigiliu special gândit creat pentru sicriele din lemn, despre care am pomenit mai sus.

Mai trebuie să menționăm și faptul că în funcție de destinație și de regulile locale, pot fi necesare alte tipuri de sicrie sau alte proceduri de transport.

De ce se folosesc sicriele din zinc pentru repatrieri?

Sicriele din zinc sunt adesea folosite pentru repatrierea rămășițelor umane deoarece acestea oferă o protecție suplimentară împotriva deteriorării și a contaminării. Zincul este un material durabil și rezistent la coroziune, astfel încât sicriele din acest material pot rezista în condiții extreme, cum ar fi transportul pe mare sau la altitudini ridicate. În cazul trasportului unei persoane decedate într-o țară europeană înapoi în România, nu se folosește niciodată transportul maritim și, de asemenea, în locul transportului aerian este preferat cel rutier întrucât este mai convenabil și se poate realiza chiar de către reprezentanții agenției de pompe funebre cu care colaborezi.

Sicriele din zinc oferă o barieră suplimentară împotriva contaminării persoanelor care efectuează transportul funerar, ceea ce poate fi important în cazul în care există riscul de infecții sau alte boli contagioase.

Aceste sicrie sunt proiectate să împiedice lichidele să pătrundă și să iasă din sicriu, ceea ce contribuie de asemenea la răspândirea bolilor.

Care sunt diferențele dintre sicriele din zinc și cele din lemn?

Ca să înțelegi mai bine de ce sicriele din zinc sunt cele care se folosesc în cazul repatrierii trupului unei persoane decedate, am pregătit în continuare o listă cu avantajele pe care acestea le prezintă în comparație cu sicriele din lemn.

Durabilitate crescută

Sicriele din zinc sunt mai durabile decât cele din lemn și sunt proiectate astfel încât să reziste indiferent de condiții. Spre diferență de acestea, sicriele din lemn pot fi mai fragile și mai susceptibile la deteriorare într-un interval de timp relativ scurt.

Protecție împotriva infecțiilor

În comparație cu sicriele din lemn, sicriele din zinc sunt și mai ușor de dezinfectat. De asemenea, ele sunt impermeabile și nu permit transferul de lichide cu mediul înconjurător.

Aspect estetic

Sicriele din zinc nu se folosesc în mod obișnuit pentru înmormântări și de aceea ele au un aspect foarte simplu spre diferență de sicriele din lemn care pot prezenta tot felul de ornamente și sunt mult mai ușor de personalizat.

Costul de achiziție

Sicriele din zinc au la bază tehnici mai complexe și se folosesc pentru ele materiale mai scumpe. De aceea, spre diferență de cele din lemn, sicriele din zinc pot fi mai costisitoare. Din fericire însă, ele nu sunt necesare decât pentru realizarea serviciului de repatriere și nu în situația unui deces produs în țară.

Ai nevoie de o agenție de pompe funebre pentru repatrierea unei persoane dragi în vederea realizării ceremoniei funerare în țară? Contactează agenția noastră de pompe funebre funerarebesliu.ro ca să afli exact Cum sa alegi o firma de servicii funerare și care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru a avea parte de satisfacție totală?

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP