Îți poți planifica propria înmormântare?

Dacă nu te-ai gândit niciodată la propria moarte, să știi că nu ești singurul care evită acest subiect. Pentru fiecare dintre noi moartea este o temă dificilă, despre care nu numai că nu vrem să vorbim, dar nici măcar să auzim. Cu toate acestea, un minim de pregătire se poate dovedi foarte util și necesar, mai ales pentru persoanele care rămân în urmă.

De fapt, planificarea întregii înmormântări este o misiune mult mai simplă decât ți-ai putea imagina inițial și, de asemenea, să te gândești la moarte nu este chiar atât de înfricoșător precum sună.

Cele mai importante 4 motive pentru a-ți planifica propria înmormântare

#1 Este o dovadă de empatie față de cei dragi

Dacă pentru tine este greu să-ți planifici propria înmormântare, gândește-te cât de greu va fi pentru copiii tăi sau alte persoane dragi pe care le lași în urmă, la un moment dat. La urma urmei, ei sunt cei care vor trebui să se obișnuiască cu pierderea ta și să învețe să trăiască fără tine. De aceea, ca să le urșurezi câtuși de puțin durerea și povara, poți să faci acest minim de efort și să-ți pregănești propria înmormântare, mai ales că nu e vorba de altceva decât de alegerea unor obiecte și servicii necesare pentru acest eveniment și plata lor.

#2 Ai totul sub control când faci planificări din timp

Poate consideri că nici nu te mai interesează cum se desfășoară înmormântarea ta atâta timp cât la momentul respectiv tu nu te vei mai afla printre cei vii. Dar când vorbim despre înmormântare, nu ne referim strict la detalii organizatorice, ci în primul rând la felul în care corpul tău vrei să iasă din scena acestei lumi. De exemplu, știai că, legal vorbind, dacă tu îți dorești asta, poți să optezi și pentru varianta de a fi incinerat?

#3 Este mai simplu să respecți un anume buget

Poate că vrei să lași în urmă o moștenire generoasă pe care ți-ar plăcea ca cei care rămân s-o folosească înțelept pentru viitorul lor și nu să cheltuiască banii pe lucruri trecătoare cum ar fi o înmormântare cu fast pentru tine. Când primesc o moștenire, oamenii sunt în general tentați să cheltuiască mult pentru funeraliile persoanei care le-a făcut cadoul respectiv, în semn de recunoștință, dar de cele mai multe ori nu aceasta este dorința decedatului. Iar pentru a evita astfel de situații, îți poți planifica înmormântarea pas cu pas înainte ca responsabilitatea să cadă pe cei dragi ai tăi.

Pe de altă parte, poate ai gusturi extravagante și îți dorești o înmormântare mai deosebită, în ton cu stilul și personalitatea ta. Și aceasta este o dorință pe care poți să ți-o îndeplinești dacă apelezi personal la o companie specializată care să te ajute în acest sens.

#4 Dacă n-o faci tu, tot va trebui s-o facă cineva pentru tine

Faptul că ignori ideea de a-ți planifica propria înmormântare nu înseamnă că nimeni nu va mai trebui să ducă la capăt această misiune. Ba dimpotrivă, la un moment dat tot va cădea pe umerii cuiva această responsabilitate și s-ar putea să nu-ți convină gusturile sau alegerile persoanei care ajunge să-ți organizeze înmormântarea. Așa că, mai ales când ai alternativă, de ce să lași un lucru atât de important la voia întâmplării.

De asemenea, planificarea înmormântării cuiva, mai ales atunci când există mai multe persoane care se pot ocupa de acest lucru, poate isca ceartă și neplăceri. Iar o astfel de situație nu este deloc de dorit, mai ales într-un moment în care singura atitudine corectă este una sobră, modestă și cuvioasă.

Cum să-ți planifici propria înmormântare?

Poți să-ți planifici propria înmormântare foarte simplu, apelând din timp la o agenție de pompe funebre care să facă totul în locul tău și celor dragi ai tăi. De exemplu, compania noastră Funerare Besliu îți oferă chiar și un plan funerar in rate Brașov prin care îi poți ușura pe cei dragi de povara plății pentru înmormântare.

Prin planurile pe care ți le punem la dispoziție, îți poți planifica înmormântarea până în cele mai mici detalii și te poți bucura mai mult de viață, știind că poți uita complet de această responsabilitate.

iconPhone
Suna acum!