Funerare Besliu Brasov

Servicii funerare complete Non-stop in Brasov

CONSTATAREA DECESULUI DE CĂTRE MEDIC

În momentul în care are loc decesul unei persoane dragi, fie că este vorba de o rudă, un prieten sau o cunoștință, conform legii, acesta trebuie constat la locul faptei de către medicul de familie sau de către un medic cu drept de liberă practică. În urma constatării, medicul respectiv eliberează Certificat Medical de Constatare a Decesului. Ținem să menționăm faptul că această procedură poate fi efectuată de către medicii amintiți mai devreme, doar în situația în care nu există suspiciuni cu privire la cauzele decesului.

Firma noastră de pompe funebre vă pune la dispoziție servicii medicale oferite de medici cu drept de liberă practică, ce vor constata decesul identificând mai întâi persoana decedată pe baza unui act de identitate.

ÎMBĂLSĂMAREA

Îmbălsămarea este un procedeu medical al cărui scop este acela de a prezerva un corp neînsuflețit pe toată durata desfășurării funeraliilor. Acest procedeu are și o latură estetică urmărind să ofere trupului persoanei decedate un aspect cât mai natural, dar și una practică întrucât, la finalul său, se eliberează Certificatul de Îmbălsămare – document obligatoriu pentru transportul sicriului și depunerea acestuia la capelă.

Pentru cele mai bune rezultate, este important ca îmbălsămarea să aibă loc cât mai aproape de momentul la care a survenit decesul.

TOALETARE, ÎMPACHETARE

Serviciul de toaletare a unei persoane decedate se poate realiza atât la domiciliul dumneavoastră, cât și în oricare altă locație pe care ne-o indicați, respectându-se normele de igienă. Pentru îmbrăcarea trupului neînsuflețit putem folosi îmbrăcăminte furnizată de familie sau de achiziționată de la noi. După îmbrăcare așezăm trupul în sicriu, iar la cererea familiei oferim și servicii de cosmetizare.

Procedura de împachetare se referă la sigilarea corpurilor aflate într-o stare avansată de degradare și constă în efectuarea tuturor operațiunilor necesare în vederea închiderii ermetice a sicriului.

ÎNCHIRIERE CATAFALC

Catafalcul este un postament înalt, cu suporturi pentru lumânări la ambele capete, pe care se așează sicriul în capelă, pentru ca trupul culcat în el să poată fi mai ușor privit de către persoanele care vin să-l vadă. Această practică nu este obligatorie, dar persoanele care doresc să procedeze astfel pentru organizarea priveghiului de exemplu, pot închiria de la noi acest catafalc pentru o perioadă de timp de 72 de ore.

MANIPULAREA SICRIULUI

Manipularea sicriului presupune deplasarea și transportul de la domiciliu la mașina de transport funerar, de la mașină la capela sau biserica unde se oficiază slujba de înmormântare și apoi până la cimitir de unde este preluat mai departe de personalul cimitirului și dus către locul de veci.

TRANSPORT FUNERAR

Serviciul de transport funerar include: transportul sicriului la domiciliu sau spital, transportul persoanei decedate la biserică sau capelă și transportul funerar la cimitir.

Transportul funerar este efectuat numai de către persoane autorizate, cu mașini funerare autorizate, la standardele Uniunii Europene. Transportul persoanei decedate se face în condiții optime de păstrare și igienă.

Firma noastră de pompe funebre asigură gratuit serviciul de transport funerar în Brașov și contra cost în restul țării sau pe teritoriul statelor din Uniunea Europeană.

Pentru asigurarea serviciului de transport funerar sunt necesare următoarele documente:

  • Adeverință de înhumare;
  • Certificat de deces;
  • Certificat de îmbălsămare;
  • Adeverință de la DSP pentru transportul funerar.

Repatriem persoane decedate în străinătate, dar și cetățeni străini care au decedat pe teritoriul României. Venim în sprijinul familiilor îndurerate oferind consultanță în ceea ce privește demersul repatrierii decedatului.

ORGANIZĂRI PARASTASE

Pentru pomenirea morților, organizăm parastase, slujbe de pomenire și pomeni prin care dumneavoastră vă puteți exprima grija, afecțiunea și dragostea față de cei dragi,

Vă punem la dispoziție mai multe restaurante cu care colaborăm, dar și pachete alimentare, colivă și colaci pentru pomenirea celor trecuți în neființă. Pentru mai multe detalii în legătură cu aceste servicii, vă invităm să ne contactați direct prin formularul din pagina de contact sau la unul din numerele de telefon afișate pe acest website.

iconPhone
Suna acum!