Care este semnificația coroanelor și jerbelor funerare?

Care este semnificația coroanelor și jerbelor funerare?

În general, indiferent dacă este vorba de o înmormântare în stil clasic sau de o incinerare, participanții la eveniment, sau uneori chiar persoane care nu au putut să fie prezente, își exprimă condoleanțele oferind un tip de aranjamente florale specifice. Este vorba despre coroane sau jerbe funerare, niște aranjamente florale de dimensiuni mari, pe care cu siguranță le-ai observat ori la ceremoniile funerare, ori la cimitir, așezate pe sau lângă morminte.

De câte feluri sunt aranjamentele florale funerare?

În cadrul unei ceremonii de înmormântare se așează în general la capătul de sus al sicriului persoanei decedate un aranjament elegant de flori. De obicei, acesta este comandată de familie, dar dacă cei care au organizat înmormântarea au omis acest detaliu, poți da tu puțină dovadă de considerație investind într-unul. Cu siguranță va fi mai mult decât apreciat.

Coroanele de înmormântare sunt în general de formă circulară și pot fi realizate de diferite dimensiuni. Cele mai multe sunt confecționate din flori de culoare roșie sau albă, aranjate pe un suport de culoare verde, însă poți opta și pentru alte culori cum ar fi galben de exemplu, mai ales dacă știi că persoana trecută în neființă iubea culoarea respectivă.

Unele aranjamente florale folosite la înmormântări au forma unei cruci. Aceste aranjamente sunt frecvent folosite în cadrul înmormântărilor tradiționale, pentru care se ține slujbă în biserică, deoarece crucea este un simbol religios și prin ea expeditorul aranjamentului floral își exprimă credința.

Mai există de asemenea și coșuri funerare. Și acestea, la fel precum coroanele de înmormântare sau aranjamentele în formă de cruce, pot avea diferite mărimi. Coșurile sunt confecționate de obicei din răchită, fiind astfel foarte ușor de manevrat datorită greutății lor reduse. Din punct de vedere al florilor folosite, în cazul coșurilor aproape că nu există niciun fel de reguli, ele fiind umplute în general cu florile preferate ale persoanei decedate.

Când trebuie să trimiți aranjamente florale funerare?

Atâta timp cât familia persoanei decedate nu a spus în mod expres că nu vrea să primească aranjamente florale la capelă sau la biserică, întotdeauna este o idee bună să investești într-un astfel de aranjament, mai ales dacă nu ai posibilitatea să participi personal la ceremonia de înmormântare. Un aranjament floral funerar, frumos și elegant, este cea mai bună metodă de a-ți exprima părerea de rău pentru pierderea persoanei dragi, un ultim omagiu pe care i-l poți oferi înainte de a vă despărți pentru totdeauna.

Pe de altă parte, dacă nu ți s-a spus de către nimeni din familie dacă poți să trimiți aranjamente florale sau nu și nu știi sigur dacă gestul tău este unul potrivit în situația dată, poți să suni la capelă sau la biserică deoarece personalul de acolo cu siguranță posedă această informație și te poate lămuri clar.

Ce semnifică aranjamentele florale funerare?

Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, aranjamentele florale funerare pot avea diferite culori. De asemenea, și florile din care sunt confecționate sunt din cele mai variate. Mai ales dacă persoana pentru care le cumperi știi că iubea un anumit tip de flori, nu este greșit să optezi pentru acela. Pe de altă parte, pot exista și situații în care te știi de o viață cu cineva, dar nu ați discutat niciodată despre flori și atunci poți să optezi pentru alegerile tradiționale.

De exemplu, garoafele și gerbera se numără printre cele mai comune tipuri de flori folosite pentru aranjamentele florale funerare. De asemenea, și crinul reprezintă o alegere foarte comună, mai ales că în tradiția creștină el simbolizează tristețea și durerea. Variante la fel de sigure sunt și crizantemele sau margaretele, dar și trandafirii, mai ales albi sau roșii, un simbol al prețuirii și iubirii veșnice.

Când vine vorba de participarea la o înmormântare, alegerea aranjamentului floral funerar potrivit reprezintă una din primele întrebări pe care și le pune cineva care urmează să meargă la acest eveniment. Dar sperăm că prin acest articol te-am lămurit măcar puțin în legătură cu acest subiect și de asemenea, dacă ai orice altă întrebare legată de servicii funerare, te invităm să citești și alte articole de pe blogul nostru sau să ne contactezi direct pentru a-ți oferi sfaturile pe care le cauți.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP