Servicii funerare in Brasov

Informatii utile despre serviciile funerare, procesul funerar, doliu, parastas si ritualurile de inmormantare.

Ce se întâmplă dacă nu îți permiți să suporți costurile repatrierii unei rude decedate în străinătate?

Ce se întâmplă dacă nu îți permiți să suporți costurile repatrierii unei rude decedate în străinătate?

Atunci când o persoană decedează în străinătate, membrii familiei sale iau legătura cu o firmă specializată în servicii de Repatriere pentru a-i readuce acasă trupul și a înfăptui ceremonia de înmormântare. Costul unui astfel de serviciu este de câteva mii de euro, o sumă pe care nu și-o poate permite chiar oricine și de aceea, dacă ai rude în străinătate care suferă de o boală gravă sau au o vârstă înaintată, este normal să te întrebi ce se întâmplă dacă nu poți să le aduci trupul în țară în cazul unui eveniment nefericit. (mai mult…)

Tradiții și obiceiuri creștine legate de pomenirea morților

Tradiții și obiceiuri creștine legate de pomenirea morților

După ce o persoană a trecut în neființă, familia acesteia anunță preotul parohiei din care face parte persoana respectivă. La rândul său, preotul va oferi celor îndurerați suport emoțional și sfaturi, dar și îndrumare în ceea ce privește slujba de înmormântare. Tot împreună cu preotul se stabilește și data și ora slujbei, astfel încât să poată fi informați mai departe cei care i-au fost alături de-a lungul vieții persoanei trecute în neființă. (mai mult…)

Obiceiuri și tradiții legate de ceremoniile funerare ale altor popoare

Obiceiuri și tradiții legate de ceremoniile funerare ale altor popoare

Când vine vorba de moartea cuiva drag, noi, românii, nu ne punem aproape niciodată întrebări precum: Ce muzică ar trebui să pregătim? Cu ce să ne îmbrăcăm? Ce poezii ar trebui să recităm? Noi ne concentrăm mai degrabă pe dileme ca: Ce firmă de pompe funebre oferă cele mai bune servicii funerare? Cum alegi sicriul potrivit? Ce fel de lucruri poți să oferi de pomană? etc. (mai mult…)

Câteva din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre ajutorul de deces și ultima pensie neîncasată

Câteva din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre ajutorul de deces și ultima pensie neîncasată

Ajutorul de deces constă într-o sumă de bani oferită de stat membrilor familiei unei persoane decedate care se ocupă de organizarea ceremoniei de înmormântare și toate lucrurile necesare pentru ultimul drum în numele acesteia. (mai mult…)

Ce sunt parastasele și la câte zile după deces se organizează?

Ce sunt parastasele și la câte zile după deces se organizează?

În religia ortodoxă, parastasele sunt niște slujbe de pomenire organizate pentru persoanele trecute în neființă. Cei care au datoria morală de a organiza parastase pentru o persoană decedată sunt familia și prietenii care au rămas în urmă.

Biserica și preoții nu te obligă să organizezi parastase sau să dai de pomană în numele unei persoane adormite, dar îți recomandă acest lucru întrucât, în religia ortodoxă, se consideră că rugăciunile noastre pentru cei adormiți îl pot milostivi pe Dumnezeu față de sufletele lor. (mai mult…)

Înmormântare realizată pe cont propriu versus servicii funerare profesionale

Înmormântare realizată pe cont propriu versus servicii funerare profesionale

Niciodată nu este ușor să te pregătești pentru înmormântarea unei persoane dragi. Indiferent dacă este vorba despre cineva în vârstă sau cineva care a suferit mult timp de o boală grea, moartea vine pe nepregătite și aduce cu ea suferință, durere și tristețe.

Pe de altă parte, oricât ar fi de greu, trebuie să acceptăm că moartea nu este altceva decât un fenomen natural pe care cu toții îl vom experimenta mai devreme sau mai târziu și singurul lucru pe care îl putem face este să ne bucurăm cât mai mult de clipele pe care le trăim în timpul acestei vieți, iar când pierdem pe cineva drag să ne concentrăm mai mult pe șansa de a fi cunoscut acea persoană decât pe realitatea despărțirii. (mai mult…)

Cele mai frecvente întrebări pe care le primim din partea clienților noștr...nerare

Cele mai frecvente întrebări pe care le primim din partea clienților noștri în calitate de specialiști în servicii funerare

Când vine vorba de servicii funerare și în general de servicii care au un impact major asupra vieții tale, este bine să te informezi și să pui furnizorului de servicii toate întrebările care te frământă pentru a lămuri orice dileme. Noi cel puțin așa îi încurajăm pe clienții noștri și pentru că am observat că multe din întrebările lor sunt similare, am întocmit o listă cu cele mai comune dintre ele ca să le discutăm pe larg în acest articol. (mai mult…)

Tot ce trebuie să știi despre ajutorul de deces

Tot ce trebuie să știi despre ajutorul de deces

Ajutorul de deces reprezintă o sumă de bani acordată din partea statului familiei care și-a pierdut un membru al familiei, pentru ceremonia de înhumare a acestuia. Ajutorul se acordă în funcție de caz pentru persoanele asigurate, pentru pensionari sau pentru un membru de familie al unei persoane asigurate care la momentul decesului nu era asigurat sau pensionar. (mai mult…)

Istoria incinerării în lumea occidentală

Istoria incinerării în lumea occidentală

Majoritatea savanților din ziua de azi sunt de acord că practica incinerării are o istorie veche de cel puțin 5000 de ani și primele incinărări din Europa au avut loc în jurul anului 3000 î.Hr, cam tot atunci când a luat amploare și în Orientul Apropiat.

Faptul că incinerarea era destul de des practicată în nordul și estul Europei mai ales la sfârșitul epocii de piatră, o demonstrează fragmentele de vase decorative de ceramică care se presupune că erau folosite ca urne pentru păstrarea rămășițelor lumești, descoperite în vestul Rusiei și pe alte teritorii locuite de popoarele slave. (mai mult…)

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști în cazul decesului unei rude în străinătate

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști în cazul decesului unei rude în străinătate

Dacă ai rude în străinătate care se confruntă cu o stare precară de sănătate sau boli incurabile, ar fi bine să te pregătești din timp și să te informezi în legătură cu procesul de Repatriere. Am scris pe larg despre Cum decurge procesul de repatriere? într-un material separat, dar îți vom prezenta și în continuare cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre situația în care o rudă sau altă persoană apropiată își pierde viața undeva în afara granițelor României. (mai mult…)

Care este legătura dintre doliu și depresie?

Care este legătura dintre doliu și depresie?

Doliul și depresia sunt două experiențe care au în comun mai multe tipuri de manifestări. Pentru o persoană care se confruntă cu pierderea cuiva drag cunoașterea acestor manifestări, dar și a diferențelor dintre doliu și depresie este esențială. (mai mult…)

Cum trebuie să procedezi atunci când moare cineva drag?

Cum trebuie să procedezi atunci când moare cineva drag?

Atunci când te confrunți cu decesul unei persoane dragi, birocrația este probabil ultimul lucru la care te gândești. Dar există totuși o serie de Proceduri legale legate de procesul funerar pe care trebuie să le îndeplinești și multe alte obligații care cad în responsabilitatea ta în calitate de aparținător al persoanei decedate. Iată câteva dintre acestea! (mai mult…)

Istoria pietrelor funerare raportându-ne la diferite culturi și religii

Istoria pietrelor funerare raportându-ne la diferite culturi și religii

Știai că multe persoane investesc în pietre funerare indiferent dacă au optat pentru o ceremonie clasică de înmormântare sau pentru incinerarea trupului unei persoane dragi trecute în neființă? Cel mai des, aceste pietre funerare sunt folosite de către creștini și evrei și mai puțin de către musulmani care în mod tradițional preferă o trecere cât mai umilă către viața de dincolo. (mai mult…)

De câte feluri pot fi sicriele

De câte feluri pot fi sicriele?

În țara noastră, cele mai utilizate tipuri de sicrie sunt cele din lemn. Indiferent dacă vorbim despre esențe moi de lemn care sunt mai convenabile ca preț sau esențe tari de lemn care sunt mai scumpe dar au o calitate superioară, lemnul este materialul preferat al românilor când vine vorba de sicrie.

În celelalte țări din Europa sau în America de exemplu, așa cum probabil ai văzut și în producțiile cinematografice, se folosesc mai multe tipuri de sicrie, fiecare fabricat dintr-un material cu proprietăți caracteristice. (mai mult…)

Ce se întâmplă atunci când cineva decedează la spital?

Ce se întâmplă atunci când cineva decedează la spital?

Moartea este un eveniment care poate avea loc oriunde și oricând, iar decesele la spital nu sunt ceva atât de neobișnuit cum ar părea la prima vedere, mai ales dacă ne gândim că într-o astfel de instituție ajung mai ales bolnavii în stare gravă, indiferent de vârstă. De aceea, dacă și tu ai o rudă sau pe cineva apropiat internat în spital, cu o stare de sănătate precară, iar medicii te-au sfătuit să iei în calcul și posibilitatea unui deces, iată ce trebuie să știi pentru a te pregăti corespunzător pentru o astfel de situație. (mai mult…)

Cât de important este ca agențiile de pompe funebre să ofere servicii funerare non-stop?

Cât de important este ca agențiile de pompe funebre să ofere servicii funerare non-stop?

Indiferent de situație, este aproape imposibil să anticipezi cu exactitate data și ora la care va avea loc un deces. De aceea, este important ca agențiile de pompe funebre să ofere servicii funerare permanente, pentru ca orice persoană care se confruntă cu o astfel de situație să poată apela imediat la cineva și să găsească sprijinul necesar pentru problema sa. (mai mult…)

CUM TREBUIE SĂ PROCEDEZI DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL ÎN CAZUL UNUI DECES LA DOMICILIU?

Cum trebuie să procedezi din punct de vedere legal în cazul unui deces la domiciliu?

Atunci când ești pus față în față cu decesul unei persoane dragi, este normal să te simți neputincios și dezorientat, mai ales dacă nefericitul eveniment s-a petrecut chiar la tine acasă. Dar oricât de dureros ar fi, trebuie să te aduni și să gândești limpede deoarece există câteva proceduri legale pe care trebuie să le respecți în această situație. (mai mult…)

Cum să alegi o piatră funerară potrivită? Sugestii și recomandări de la specialiști

Cum să alegi o piatră funerară potrivită? Sugestii și recomandări de la specialiști

Pietrele de mormânt sau pietrele tombale sunt niște monumente ridicate de rude și prieten în cinstea unei persoane care a trecut în neființă. Acestea prezintă o inscripție cu numele persoanei pentru care au fost create, precum și data ei de naștere și date morții, dar mai pot avea și un epitaf constând într-un mesaj personal, un citat dintr-un poem sau o rugăciune. (mai mult…)

Care este semnificația coroanelor și jerbelor funerare?

Care este semnificația coroanelor și jerbelor funerare?

În general, indiferent dacă este vorba de o înmormântare în stil clasic sau de o incinerare, participanții la eveniment, sau uneori chiar persoane care nu au putut să fie prezente, își exprimă condoleanțele oferind un tip de aranjamente florale specifice. Este vorba despre coroane sau jerbe funerare, niște aranjamente florale de dimensiuni mari, pe care cu siguranță le-ai observat ori la ceremoniile funerare, ori la cimitir, așezate pe sau lângă morminte. (mai mult…)

CUM ALEGI SICRIUL POTRIVIT PENTRU O PERSOANĂ DRAGĂ, DE LA CARE ȚI-AI LUAT RĂMAS-BUN

Cum alegi sicriul potrivit pentru o persoană dragă, de la care ți-ai luat rămas-bun?

Sicriul, denumit și raclă sau coșciug, este un produs funerar esențial pentru orice înmormântare. De fapt, el este atât important încât în lipsa lui înmormântarea nici nu poate avea loc.

Fie că este vorba de un sicriu din metal sau din lemn, această cutie strâmtă și modestă reprezintă ultima casă a persoanei de la care îți iei rămas-bun și de aceea trebuie să-i arăți considerația pe care o merită. (mai mult…)

Ce poti sa oferi de pomana in numele unei persoane adormite

Ce poți să oferi de pomană în numele unei persoane adormite?

Pomenile sau praznicele sunt mese care se organizează în cinstea persoanelor adormite, pentru pomenirea lor. În religia ortodoxă, pomenirea celor trecuți în neființă este un lucru foarte important deoarece se crede că în acest mod Dumnezeu iartă păcatele și la judecata de apoi, un păcătos pentru care rudele și prietenii s-au rugat, poate ajunge chiar din iad în rai.

(mai mult…)

Ce fel de mesaje poți să scrii pe cruce sau pe monumentele funerare?

Moartea este un eveniment pe cât de natural, pe atât de imprevizibil. Chiar dacă la un moment dat fiecare dintre noi se confruntă cu experiența morții cuiva drag, fie că este vorba de bunici sau de părinți, ori de altă persoană apropiată, moartea ne ia pe toți prin surprindere și lasă un gol imens în inimile noastre. (mai mult…)

Ce fel de servicii funerare îți poate oferi o agenție de pompe funebre

Ce fel de servicii funerare îți poate oferi o agenție de pompe funebre?

La fel ca numărul de telefon al medicului de familie sau al unui instalator priceput, este bine să ai mereu la îndemână și datele de contact ale unei agenții de pompe funebre. Chiar dacă nu vrem să vorbim despre ea, moartea este un eveniment absolut natural, cu care fiecare dintre noi se confruntă de mai multe ori de-a lungul vieții. Indiferent dacă este vorba de decesul unei rude sau altei persoane apropiate, întotdeauna este util să știi că ai pe cine conta când vine vorba de servicii funerare. (mai mult…)

PROCEDURI LEGALE LEGATE DE PROCESUL FUNERAR

Proceduri legale legate de procesul funerar

Decesul unei persoane dragi este perceput ca un șoc de majoritatea oamenilor pe de-o parte din cauza pierderii suferite și pe de altă parte din cauza punerii față în față cu o situație complet nouă. Dacă nu te-ai mai confruntat niciodată cu un astfel de eveniment, este normal să te simți confuz și dezorientat mai ales în legătură cu procedurile legale legate de procesul funerar. (mai mult…)

Importanța consilierii după pierderea unei persoane dragi

Importanța consilierii după pierderea unei persoane dragi

Acceptarea pierderii și managerierea emoțiilor care vin odată cu ea poate fi un proces dureros. În timp ce mulți oameni sunt capabili să treacă singuri prin durere, alții se luptă să-i facă față și pot avea nevoie de asistență profesională sub formă de consiliere. (mai mult…)

CUM SE DESFĂȘOARĂ UN PROCES FUNERAR

Cum se desfășoară un proces funerar?

Procesul funerar este succesiunea de evenimente care au loc după moartea unei persoane. Moartea este un eveniment natural, prin care vom trece la un moment dat fiecare dintre noi, însă majoritatea noastră până în momentul critic când ne confruntăm cu moartea unei persoane dragi, evităm să ne gândim la moarte ca parte din viața. (mai mult…)

CELE MAI IMPORTANTE 4 MOTIVE PENTRU A-ȚI PLANIFICA PROPRIA ÎNMORMÂNTARE

Îți poți planifica propria înmormântare?

Dacă nu te-ai gândit niciodată la propria moarte, să știi că nu ești singurul care evită acest subiect. Pentru fiecare dintre noi moartea este o temă dificilă, despre care nu numai că nu vrem să vorbim, dar nici măcar să auzim. Cu toate acestea, un minim de pregătire se poate dovedi foarte util și necesar, mai ales pentru persoanele care rămân în urmă. (mai mult…)

Cum decurge procesul de repatriere a unei persoane decedate?

Cum decurge procesul de repatriere a unei persoane decedate?

Ai aflat că cineva drag a murit departe de granițele țării și vrei să-l aduci acasă? Iată cum decurge procesul de repatriere pentru a știi cum să te pregătești corespunzător pentru acest eveniment. (mai mult…)

Cum trebuie să te comporți la o înmormântare

Cum trebuie să te comporți la o înmormântare?

Pentru fiecare dintre noi moartea este un eveniment tragic. Cu cât am fost mai apropiați de persoana care a plecat dintre noi, cu atât despărțirea devine mai grea. Însă participarea la înmormântare este întotdeauna o idee bună deoarece poate fi privită ca o ocazie de a ne lua la revedere într-un mod oficial și de a asimila mai bine realitatea faptelor. (mai mult…)

Cum să treci mai ușor peste pierderea unei persoane dragi?

Cum să treci mai ușor peste pierderea unei persoane dragi?

Întristarea este un răspuns natural la pierdere. Este emoția pe care o simți când cineva drag ți-a fost luat de lângă tine mai devreme decât te așteptai. De cele mai multe ori, durerea poate fi pur și simplu copleșitoare. În astfel de momente întâmpini tot felul de dificultăți și te confrunți cu atât de multe emoții neașteptate, de furie, de neîncredere, de vinovăție și de tristețe profundă. Durerea îți poate afecta și sănătatea fizică, ajungând să nu mai poți dormi, mânca sau gândi rațional din cauza ei. Însă, așa cum am spus și în rândurile de mai sus, toate aceste lucruri sunt normale și nu trebuie să-ți negi durerea, ci să o accepți, să înveți să trăiești cu ea pentru o perioadă și apoi s-o depășești. (mai mult…)

Care sunt avantajele incinerării și de ce să optezi pentru ea?

Care sunt avantajele incinerării și de ce să optezi pentru ea?

În țara noastră și în Uniunea Europeană la modul general, incinerarea este o practică mai puțin comună decât înhumarea, dar cu timpul, ea câștigă tot mai multă popularitate și în ziua de azi chiar și dintre români, o bună parte iau în calcul acest mod de ieșire din scena vieții. Când vine vorba de ales între incinerare și înhumare, nu putem spune că vreuna din aceste două practici este superioară celeilalte întrucât fiecare are propriile avantaje. De exemplu, incinerarea este o practică modernă și igienică, cu mulți susținători la nivel mondial. (mai mult…)

IMPORTANȚA PARASTASELOR. DE CE ORGANIZĂM PARASTASE PENTRU CEI PLECAȚI DE LÂNGĂ NOI?

Importanța parastaselor. De ce organizăm parastase pentru cei plecați de lângă noi?

Indiferent de condiția noastră socială, de cât am agonisit în această viață sau dacă suntem erudiți sau nu, la un moment dat, cu toții ne luăm rămas bun de la cei dragi și părăsim această lume. Dar asta nu înseamnă că legătura noastră cu cei de aici va înceta vreodată. (mai mult…)

Cum sa alegi un sicriu

Cum să alegi un sicriu

Cu toate că nu este cea mai plăcută alegere, poate veni un moment în viața ta când trebuie să alegi un sicriu. Indiferent dacă faci acest lucru pentru o persoană dragă sau pentru propria ta înmormântare, trebuie să fii informat pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză deoarece presupunem de la sine ca vrei să alegi un sicriu care să corespundă nevoilor tale financiare și practice.

Astfel, te invităm să descoperi câteva sfaturi referitoare la cum să alegi un sicriu. (mai mult…)

De ce sa alegi serviciile noastre de pompe funebre?

De ce sa alegi serviciile noastre de pompe funebre?

In momentul in care o persoana draga trece in nefiinta trebuie sa iei in calcul alegerea unei firme de pompe funebre care sa te ajute cu toate procesele care tin de inmormantare.

In aceasta situatie este recomandat sa faci un mic studiu asupra pietei de profil si sa identifici companiile care ti-ar putea pune la dispozitie serviciile de care ai nevoie. (mai mult…)

Cum sa alegi o firma de servicii funerare

Cum sa alegi o firma de servicii funerare

Momentul trecerii in nefiinta a unei persoane dragi este un eveniment dificil pentru familie, de aceea cu siguranta ai nevoie de ajutor in organizarea inmormantarii. In aceste momente dificile este greu sa alegi o firma de servicii funerare cu experienta care sa se ocupe de toate aspectele procesiunii de inmormantare.

(mai mult…)

Ce servicii îți oferă o firmă de pompe funebre

Ce servicii îți oferă o firmă de pompe funebre

Decesul unei persoane dragi este un moment dificil peste care nu poți trece cu ușurință. În astfel de clipe grele, trebuie să te ocupi și de toate detaliile care țin de înmormântare dar, din fericire, firma de pompe funebre este aici să îți ofere tot ajutorul de care ai nevoie. Iată ce fel de servicii îți pun la dispoziție. (mai mult…)

Ritual de înmormântare ortodox: De ce să apelezi la servicii funerare

Ritual de înmormântare ortodox: De ce să apelezi la servicii funerare

În tradiția ortodoxă, moartea reprezintă momentul în care sufletul părăsește trupul și ajunge în ceruri, unde va fi judecat după faptele săvârșite în timpul vieții. Familia și apropiații își iau rămas bun de la cei dragi și îi conduc pe ultimul drum urmând anumite ritualuri care pot varia de la o zonă geografică la alta. Însă, datinile de bază sunt aceleași. (mai mult…)

Cât costă o înmormântare: costuri și pachete de servicii funerare

Cât costă o înmormântare: costuri și pachete de servicii funerare

Pierderea unei persoane dragi reprezintă un moment greu în viața unei familii, iar durerea fără margini a despărțirii de o rudă sau de un prieten îi marchează profund pe cei apropiați. În aceste clipe de deznădejde este necesară apelarea la servicii funerare, pentru a face toate cele cuvenite, atât din punct de vedere legal, cât și după tradițiile religioase.

(mai mult…)

Cum poți obține ajutorul de înmormântare?

Cum poți obține ajutorul de înmormântare?

Ajutorul de înmormântare reprezintă o sumă de bani pe care statul o oferă persoanelor apropiate unui decedat pentru a acoperi cheltuielile înmormântării. Acest ajutor de înmormântare se stabilește în fiecare an prin Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat, iar suma oferită nu poate fi mai mică decât valoarea câştigului salarial mediu brut. Pentru a primi întregul ajutor de înmormântare, persoana decedată trebuie să fi fost asigurată în momentul decesului. Suma primită de persoana care se ocupă de înmormântare este în valoare de 6.095 lei (poate fi un membru al familiei sau o cunoștință care și-a luat responsabilitatea de a înmormânta decedatul) și este nerambursabilă. (mai mult…)

Ce înseamnă să alegi o firmă care oferă servicii funerare autorizate DSP

Ce înseamnă să alegi o firmă care oferă servicii funerare autorizate DSP

O firmă care furnizează servicii funerare autorizate DSP (Direcția de Sănătate Publică) trebuie să îndeplinească anumite criterii de igienă stabilite de această instituție. Conform legii, dacă compania nu este autorizată DSP, este ilegal să furnizeze servicii funerare. În acest articol, ne dorim să explicăm detaliat în ce constă această autorizare și de ce este important să alegeți o firmă care oferă servicii funerare autorizate DSP. (mai mult…)

iconPhone
APEL NON-STOP