Parastasul de 7 ani

Parastasul de 7 ani

Semnificația parastasului de 7 ani: Parastasul de 7 ani reprezintă un moment foarte special și semnificativ în tradiția ortodoxă. Este momentul în care se crede că sufletul celui decedat intră definitiv în rândul moșilor și strămoșilor. Se amintește de cele 7 zile ale creației și este legat de credința că în 7 ani trupul se descompune complet.

Ce se aduce la biserică și la cimitir: La biserică, familia celui decedat va aduce colivă, colac sau prescură, lumânări, vin roșu și pachete cu mâncare. La cimitir, pe lângă acestea, se aduc și prosoape, cărbune, tămâie, tămâier, pânză albă sau față de masă nouă, și pachete cu diverse alimente.

Ce se dă de pomană: Milostenia ar trebui să fie îndreptată către cei care au nevoie. Se pot împărți farfurii cu mâncare, pahare, căni, prosoape, lumânări, colivă, vin, colaci și haine noi.

Catering pentru parastase: Există firme specializate în România care oferă servicii de catering pentru organizarea pomenilor și parastaselor, facilitând astfel procesul pentru cei care doresc să comemoreze pe cineva drag. Funerare Besliu, un nume de referință în serviciile funerare din Brașov, înțelege importanța acestor momente și își dorește să vină în sprijinul familiilor îndoliate. Noi putem recomanda firme de catering de încredere, care pot asigura servicii de calitate, respectând tradițiile și obiceiurile specifice acestor evenimente.

Firmele de catering recomandate de Funerare Besliu asigură un meniu variat, adaptat nevoilor fiecărui client, oferind astfel posibilitatea de a alege preparate tradiționale și băuturi specifice pomenilor. De asemenea, se ocupă de transportul mâncării și al accesoriilor necesare la biserică și la cimitir, precum și de aranjarea mesei pentru pomenire.

Prin colaborarea cu firme de catering, Funerare Besliu își propune să ușureze povara organizatorică a familiei îndoliate, permițându-le astfel să se concentreze pe aspectele spirituale ale evenimentului și să își ia rămas bun de la cel drag într-un mod demn și respectuos.

Astfel, cateringul pentru parastase devine o soluție eficientă și respectuoasă pentru comemorarea celor plecați, combinând tradiția cu comoditatea, pentru a asigura desfășurarea evenimentului în cele mai bune condiții.

Importanța rugăciunii: IPS Bartolomeu Anania subliniază că rugăciunile pentru cei morți sunt plăcute în fața lui Dumnezeu, dar pentru ca acestea să aibă putere, trebuie ca cei care se roagă să fie cât mai curați de păcat.

În încheiere, este evident că parastasul de 7 ani este un eveniment deosebit de important în tradiția ortodoxă română, fiind un moment de reflecție, de comemorare și de rugăciune. Rânduielile și obiceiurile asociate cu acest eveniment evidențiază profunda legătură dintre cei vii și cei adormiți și rolul crucial al comunității în menținerea vie a amintirii celor dragi.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP