Care este taxa de Îmbălsămare la Spitalul Judetean Brașov sau spitalele din județ?

Care este taxa de Îmbălsămare la Spitalul Judetean Brașov ?

După decesul unui pacient la un spital, fie el de stat sau privat, una dintre întrebările importante este legată de prețul pentru îmbălsămarea defunctului.

Potrivit legii, în cazul în care pacientul decedat este asigurat, taxa de îmbălsămare la spital este zero. În situația în care pacientul nu este asigurat, spitalul va percepe doar costurile pentru spitalizare și serviciile medicale, dar nu va percepe taxe pentru îmbălsămare, deoarece legea interzice ridicarea trupului neînsuflețit fără a fi fost îmbălsămat.

Totuși, regulile pot varia de la un spital la altul, iar există posibilitatea ca să se perceapă diverse taxe pentru alte servicii.

Prin urmare, este esențial să vă informați în avans cu privire la toate aceste taxe, astfel încât să nu vă confruntați cu costuri neașteptate sau să plătiți pentru servicii care ar trebui să fie gratuite.

De exemplu, la SPITALUL MILITAR DE URGENTA „REGINA MARIA” BRASOV, la SPITALUL ORASENESC DR. CAIUS TIBERIU SPARCHEZ ZARNESTI, la SPITALUL ORASENESC RUPEA, la SPITALUL MUNICIPAL CODLEA, nu se percepe taxa de îmbălsămare pentru ca in momentul la care am scris acest blog nu exista personal medical desemnat sa realizeze aceasta procedura , de aceea îmbălsămarea trebuie realizata de personalul autorizat aparținând firmei de pompe funebre.

Fie că se percep sau nu taxe pentru îmbălsămare la spital, informațiile trebuie să fie obligatoriu afișate pe site-ul spitalului respectiv, iar în caz contrar, trebuie să fie oferit un număr de telefon de suport, unde puteți obține mai multe detalii.

În cazul spitalelor care percep un cost pentru îmbălsămare, motivul constă în faptul că aceste proceduri nu sunt decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate (C.A.S.). Indiferent de taxa plătită, vi se va elibera întotdeauna o chitanță sau bon fiscal, conform cerințelor legale.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP