Ce se întâmplă atunci când cineva decedează la spital?

Ce se întâmplă atunci când cineva decedează la spital?

Moartea este un eveniment care poate avea loc oriunde și oricând, iar decesele la spital nu sunt ceva atât de neobișnuit cum ar părea la prima vedere, mai ales dacă ne gândim că într-o astfel de instituție ajung mai ales bolnavii în stare gravă, indiferent de vârstă. De aceea, dacă și tu ai o rudă sau pe cineva apropiat internat în spital, cu o stare de sănătate precară, iar medicii te-au sfătuit să iei în calcul și posibilitatea unui deces, iată ce trebuie să știi pentru a te pregăti corespunzător pentru o astfel de situație.

Procedura de constatare a decesului în cadrul unui spital

În cazul în care decesul unei persoane are loc în cadrul unui spital, constatarea acestuia se va face de către un cadru medical, precum medicul specialist sau medicul de gardă, care va consemna în foaia de observație data și ora la care s-a produs evenimentul, dar și cauza acestuia.

Medicul care efectuează procedura de constatare are obligația de a verifica absența semnelor vitale de bază și anume: pulsul, bătăile inimii, respirația, tonusul muscular și al pleoapelor, reflexul cornean și reflexul fotomotor și instaurarea celor trei stări care caracterizează moartea – Pallor Mortis, Algor Mortis și Livor Mortis care se referă la lividitate, răcire și rigiditate.

Într-un interval de maxim două ore de la constatarea decesului, spitalul este obligat prin lege să anunțe aparținătorii defunctului în legătură cu moartea acestuia, după care transportă trupul fără viață din salon în morga spitalului.

În cazuri speciale ca atunci când cauza morții este suspectă sau necunoscută, sau persoana decedată a avut parte de o moarte violentă, este obligatorie și autopsia medico-legală.

Odată ce trupul persoanei decedate a ajuns la morgă, personalul acesteia se va ocupa de îmbălsămare și toaletare, urmând ca aparținătorii persoanei decedate să contracteze restul serviciilor necesare printr-o agenție de pompe funebre.

În ce constă un pachet funerar spital oferit de Funerare Besliu?

Agenția noastră oferă o gamă variată de servicii funerare pentru spital, compusă din 9 pachete funerare cu tarife pentru orice buget. Prețul acestor Pachete funerare spital Brasov începe de la 1490 lei și indiferent de conținutul său, poate fi acoperit integral sau parțial din ajutorul de înmormântare oferit de stat familiei care se ocupă de ceremonia de înmormântare a persoanei decedate.

Cel mai convenabil pachet funerar din oferta noastră constă în serviciul de preluare a persoanei decedate de la spital și punerea sa în sicriu, transportul sicriului la capelă și în final depunerea sicriului la capelă. În prețul acestui pachet funerar este inclus și un sicriu fabricat din lemn de brad, complet echipat, dar și o cruce din lemn inscripționată cu numele, data nașterii și data morții persoanei decedate. Diferența dintre ajutorul primit de la stat și serviciile de înmormântare oferite de agenția noastră, revine familiei.

Pentru a putea înțelege cât mai bine în ce constă un pachet de servicii funerare spital, îți vom prezenta în continuare și în ce constă cel mai scump pachet din oferta noastră, pentru a putea face o comparație în cunoștință de cauză și a alege ceea ce se potrivește cel mai bine familiei tale.

Pe lângă serviciile funerare prezentate mai sus, acest pachet funerar include și demersurile necesare pentru întocmirea dosarului pentru ajutorul de deces. De asemenea, sicriul oferit este din lemn de esență tare, de stejar. În cadrul acestui pachet sunt incluse și câteva produse necesare pentru primul parastas al persoanei adormite și anume: batiste, prosoape de diferite mărimi, un platou cu colivă, un colac mare și unul mic, 30 de pachețele de oferit ca pomană, o sticlă de vin și o sticlă de ulei. Costul acestui pachet funerar nu poate fi acoperit complet din ajutorul de înmormântare, iar persoanele care optează pentru el trebuie să plătească o diferență de preț.

În concluzie, indiferent de ceea ce alegi, pachetele noastre funerare pentru spital acoperă nevoile de bază cu privire la ceremonia de înmormântare, iar diferențele constau în principal în produsele incluse în pachet. De exemplu, în cazul sicriului vorbim despre un sicriu de o calitate superioară inclus în pachetul mai scump, sau de produse pentru parastas care se găsesc doar în pachetele superioare ca preț.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP