Firma de Servicii Funerare: Importanța Autorizației DSP

Firma de Servicii Funerare: Importanța Autorizației DSP

Știați că doar firmele de servicii funerare care dețin autorizație DSP sunt abilitate să preia persoanele decedate din morga spitalelor sau de la domiciliu? Aceasta este o măsură esențială instaurată de autoritățile competente pentru a asigura respectarea standardelor igienico-sanitare.

Ce reprezintă autorizația DSP?

Autorizația DSP (Direcția de Sănătate Publică) atestă faptul că firmele funerare aderă la normele și regulile igienico-sanitare impuse de legislația în vigoare. Având în vedere că manipularea corpului unei persoane decedate prezintă un risc biologic, este esențial ca aceste firme să urmeze un protocol strict, utilizând substanțele biocide adecvate și echipamentele de protecție necesare.

Importanța regulilor igienico-sanitare:

În lumea serviciilor funerare, igiena și securitatea sunt prioritare. Firmele sunt obligate să utilizeze substanțe biocide aprobate și să asigure că personalul este instruit și echipat corespunzător pentru a respecta standardele de igienă. Vehiculele destinate transportului funerar, de asemenea, trebuie să aibă autorizații corespunzătoare, nu doar din partea DSP, dar și din partea RAR (Registrul Auto Român) pentru a garanta siguranța și integritatea transportului.

Unde este necesară prezentarea autorizației DSP?

Autorizația DSP nu este doar o formalitate, ci o dovadă a competenței și profesionalismului. Pe lângă morga spitalelor, unde prezentarea autorizației este obligatorie, aceasta poate fi solicitată și la capele sau la intrările anumitor cimitire de stat. De subliniat este faptul că, în spitale, prezentarea acestei autorizații este cerută indiferent de cauza decesului. În cazul cimitirelor, prezentarea autorizației este esențială, mai ales pentru persoanele decedate din cauza virusului covid-19 (Sars-Cov-2).

În concluzie:

Atunci când vă aflați în situația dificilă de a căuta o firmă de servicii funerare, este esențial să vă asigurați că aceasta deține autorizația DSP corespunzătoare. Aceasta nu doar garantează că firma respectă reglementările necesare, dar și că veți beneficia de un serviciu profesionist și demn în aceste momente delicate. Funerare Besliu este una dintre firmele autorizate DSP, garantând astfel un serviciu de încredere.

 

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP