Istoria și Evoluția Sicrielor

Istoria și Evoluția Sicrielor

Povestea sicriului este una complexă, cu rădăcini care se întind până în epocile străvechi. Denumirea sa lingvistică a parcurs un drum sinuos, inițiat în anul 1380 în limba engleză sub numele de „cofin”, un cuvânt moștenit din franceza clasică. Acesta, la rândul său, vine de la cuvântul latin „cophinus”, care își trage originile din limba greacă κόφινος (kophinos), având sensul elementar de „coș”.

Sicriele în Evul Mediu: Simplitate și Diversitate

În Evul Mediu, sicriele erau în principal confecționate din lemn, o realitate confirmată de dezintegrarea lor în timp. Pentru cei foarte bogați sau cu statut social înalt, sicriele erau adesea făcute din plumb sau piatră. S-au găsit, de exemplu, sicrie de acest tip în cimitirul unde a fost îngropat regele englez Richard al III-lea.

Rolul Sicrielor în Războiul Civil American: Democratizarea Înmormântărilor

Deși francezii au popularizat termenul „sicriu”, abia în perioada Războiului Civil American sicriele au început să fie produse în masă. În această perioadă, lemnul de mobilă a fost adesea reutilizat pentru a crea sicrie, deoarece era necesară o producție rapidă pentru numărul mare de soldați căzuți.

Epoca Victoriană: Extravaganță și Ornamente

Epoca Victoriană a adus cu ea o întreagă industrie în jurul sicrielor, inclusiv deschiderea primului muzeu al fabricii de sicrie în Birmingham. În această perioadă, ornamentele precum mânerele de alamă și giulgiurile de înmormântare erau adesea elaborate și costisitoare.

Sicriele Contemporane: Reflectarea Personalității și Sustenabilitatea

În zilele noastre, un procent destul de semnificativ dintre oameni optează pentru incinerare, o metodă nu atât de populară în comunitatea ortodoxă. Sicriele moderne sunt confecționate din diverse materiale, de la lemn la metal sau sticlă, și pot fi personalizate pentru a reflecta personalitatea celui decedat. Sicriele ecologice câștigă teren, fiind văzute ca o modalitate de a contribui la mediu chiar și în moarte.

Consiliere în Momentul Critic: Expertiza noastră în Serviciul Dvs.

La Pompe Funebre Beșliu din Brașov, conștientizăm cât de crucială este o abordare profesională și empatică în aceste în aceste momente dificile. Suntem aici pentru a vă oferi o gamă diversificată de servicii și produse funerare, adaptate la nevoile dvs.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP