Ce fel de mesaje poți să scrii pe cruce sau pe monumentele funerare?

Moartea este un eveniment pe cât de natural, pe atât de imprevizibil. Chiar dacă la un moment dat fiecare dintre noi se confruntă cu experiența morții cuiva drag, fie că este vorba de bunici sau de părinți, ori de altă persoană apropiată, moartea ne ia pe toți prin surprindere și lasă un gol imens în inimile noastre.

Când ai pierdut pe cineva drag, este greu să te concentrezi pe momentele frumoase petrecute împreună sau la cât de norocos ai fost că ai avut șansa să facă parte din viața ta, ci te gândești, așa cum este și normal să se întâmple, că moartea v-a despărțit și n-o să-l mai vezi în această viață niciodată. Și atunci, apar regretele. Ai vrea să vă mai întâlniți măcar o dată. Să-i spui cât de mult a însemnat pentru tine. Sau să-l îmbrățișezi și să-i arăți afecțiunea ta așa cum n-ai făcut-o niciodată. Dar dacă dorești cu adevărat, îți poți prezenta un ultim omagiu față de o persoană dragă și printr-un mesaj frumos scris pe crucea sa sau pe monumentul funerar care îi împodobește mormântul.

La cerere, împreună cu o gamă diversă de Servicii funerare, oferim posibilitatea clienților noștri să achiziționeze de la noi cruci și pietre funerare pentru mormintele celor dragi, iar aceștia pot profita de această ocazie să-i transmită celui plecat de lângă ei pentru ultima oară sentimele pe care i le poartă.

Ce semnifică și care este rolul unui epitaf?

Un epitaf este o inscripție realizată pe un monument funerar, constând într-o creație lirică sau proză scurtă, prin care familia unei persoane decedate aduce acesteia un ultim omagiu. Un epitaf poate fi privit și ca un mod de a-ți lua rămas-bun și de a spune cuiva trecut în neființă lucruri pe care probabil nu ai apucat să i le transmiți atunci când trăia.

Nu trebuie să fii o persoană cu talente artistice deosebite ca să compui un epitaf. Cele mai frumoase epitafe sunt cele care izvorăsc din inimă și transmit sentimentele creatorului pure și neîntinate, exact așa cum sunt ele.

Poți să scrii un epitaf pentru orice persoană din viața ta care a părăsit această lume, indiferent dacă este vorba de o rudă sau de un prieten drag, iar dacă nu ai idei de unde să începi, ți-am pregătit o listă cu câteva idei pe care poți să le ai în vedere.

Epitafuri scurte

Așa cum am pomenit și în rândurile de mai sus, nu trebuie să te complici prea mult atunci când vine vorba de scrierea unui epitaf. Poți să scrii exact așa cum îți dictează inima și să compui un mesaj de felul următor:

– Nu mai ești aici, dar vei rămâne mereu în inimile noastre!

– Amintirea ta o vom purta întodeauna

– Nu există zi în care să nu ne gândim la tine

– Pentru noi ești veșnic viu, în inimile noastre!

Epitafuri religioase

Foarte comune sunt și epitafurile religioase. Mai ales în religia ortodoxă, se consideră extrem de important ca cei rămași în viață să se roage pentru sufletul unei persoane adormite și tocmai de aceea se organizează parastase și pomeni. Întorcându-ne la epitaf însă, dacă ești o persoană religioasă, poți scrie pe crucea sau monumentul funerar al celui drag ceva asemănător:

– Voi cei care ați rămas în urma mea

 Nu priviți la viața aceasta trecătoare

 Ci la cea care va urma să vină!

– Iisus Hristos a spus:

 Viața cea nouă ne așteaptă sus!

– Când la Domnul, în rai, ne vom reîntâlni

 De-a pururi nu ne vom mai despărți.

Epitafuri originale

În România există un cimitir celebru pentru epitafurile sale. Este vorba despre Cimitirul Vesel, un loc unde mulți români își dorm somnul de veci, dar care prin epitafurile sale deosebite s-a transformat și într-un loc de pelerinaj și un muzeu în aer liber. Ce este diferit la epitafurile de acolo în comparație cu alte epitafuri? Ei bine, faptul că sunt scrise în versuri și reflectă exact viața pe care a trăit-o persoana pentru care au fost create. De aceea, dacă îți place să faci poezii sau dacă ai cunoscut pe cel căruia vrei să-i dedici epitaful la un nivel profund, personal, nu te teme să-ți folosești imaginația și să creezi ceva cu totul și cu totul original.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP