Sicriul de repatriere este același cu sicriul de înmormântare?

Sicriul de repatriere este același cu sicriul de înmormântare?

Repatrierea decedaților este un subiect adesea neabordat și neînțeles, probabil pentru că este una dintre cele mai dure realități ale vieții cu care ne dorim să ne confruntăm cât mai rar. Însă, în situații neprevăzute, când un deces se produce departe de locul numit „acasă”, este vital să înțelegem procedurile și să ne mobilizăm eficient.

Experiența pierderii poate fi copleșitoare, cu un flux de emoții și întrebări care se înghesuie să primească răspunsuri. Chiar dacă unele etape – cum ar fi priveghiul, înmormântarea și parastasul – par familiare, procesul de repatriere decedati implică mai multe aspecte necunoscute, dar indispensabile pentru readucerea în siguranță a persoanei dragi.

Una dintre principalele nelămuriri este legată de sicriul folosit în cadrul procesului de repatriere. Într-adevăr, aceasta este o componentă esențială a procedurii, motiv pentru care vom detalia în continuare aspectele ce îl privesc.

Sicriele implicate în repatriere

În contextul repatrierii, sunt necesare două sicrie: un sicriu exterior din lemn și un sicriu interior din zinc, unde este așezat corpul decedatului. Rolul acestora este de a asigura o protecție adecvată pe durata transportului funerar.

Sicriul exterior din lemn este pregătit de echipa noastră de pompe funebre , înainte de demararea procesului de repatriere. Acesta este echipat cu un sistem special de valve care previne fluctuațiile de presiune ce pot apărea în timpul serviciului de transport funerar. Între sicriul de lemn și cel de zinc, se folosește un strat absorbant, care asigură că transportul funerar se realizează în condiții optime de siguranță.

Înainte de a începe repatrierea funerara, sicriul de lemn este sigilat, sub supravegherea poliției mortuare a statului unde a avut loc decesul. Aceasta garantează că procedura respectă toate reglementările legale în vigoare.

Sicriul de repatriere și sicriul de înmormântare

De menționat că sicriul de zinc, în care este așezat decedatul, este pregătit de echipa noastră de servicii funerare. Un aspect care stârnește nelămuriri este dacă sicriul de lemn utilizat pentru repatriere poate fi folosit și la ceremonia de înmormântare. Răspunsul este afirmativ – sicriul folosit pentru transportul funerar poate fi folosit și la înmormântare, nefiind necesar un sicriu special.

Într-adevăr, există multă informație de procesat în aceste momente dificile, dar firma noastra de pompe funebre este aici pentru a vă oferi sprijin și a vă ghida prin aceste procese. Oferim consultanță funerară, pentru a ajuta fiecare persoană să ia deciziile potrivite în aceste momente deosebite ale vieții.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP