Cât costă o înmormântare: costuri și pachete de servicii funerare

Cât costă o înmormântare: costuri și pachete de servicii funerare

Pierderea unei persoane dragi reprezintă un moment greu în viața unei familii, iar durerea fără margini a despărțirii de o rudă sau de un prieten îi marchează profund pe cei apropiați. În aceste clipe de deznădejde este necesară apelarea la servicii funerare, pentru a face toate cele cuvenite, atât din punct de vedere legal, cât și după tradițiile religioase.

Vă prezentăm în continuare cât costă o înmormântare și ce lucruri sunt de făcut pentru organizarea ei:

Ce înseamnă servicii funerare și ce cuprind ele

Serviciile funerare se ocupă de toate aspectele unei înmormântări, de la constatarea decesului până la slujba de pomenire:

Constatare  deces  de catre medic

După ce a survenit decesul, este necesară eliberarea unui Certificat Medical de Constatare a Decesului, semnat de către medic, respectând proceduri legale funerare și se obține Certificatul de deces, prin completarea setului de documente legale funerare, conform legislației în vigoare.

Pregătiri pentru înmormântare

După obținerea Certificatului de deces, firma de pompe funebre se ocupă de servicii funerare pentru pregătirea înmormântării: îmbălsămarea trupului neînsuflețit, toaletare, împachetare, închiriere catafalc, achiziționare și manipulare sicriu, furnizarea obiectelor necesare pentru slujba de înmormântare.

De asemenea operatorul de pompe funebre poate realiza sau comanda pietre funerare, obiecte de fotoceramică, monumente funerare, așa cum decid membrii familiei decedatului și respectând indicațiile primite de la aceștia.

Transport funerar și repatriere

Firma funerară vă poate ajuta și cu transportul sicriului, atât pe teritoriul României cât și, dacă este cazul, se poate ocupa de repatriere. Vor fi utilizate mijloace de transport autorizate la standarde UE, iar operatorul de pompe funebre trebuie să fie licențiat în asigurarea acestor servicii în condițiile necesare de igienă.

La costurile pentru înmormântare se adaugă cele de repatriere și asistență consulară, obținerea certificatului de deces în țara respectivă și transportul efectiv către țara de origine.

Slujba de înmormântare sau incinerare

Firma funerară organizează în detaliu slujba de înmormântare sau de incinerare: transportul sicriului până la cimitir sau la crematoriu, desfășurarea slujbei religioase după toate obiceiurile și tradițiile cuvenite.

Organizare parastas

Operatorul de pompe funebre se ocupă și de slujba de pomenire ce are loc după înmormântare, unde se strâng cei apropiați să aducă un omagiu persoanei decedate. Alegerea locului potrivit și a merindelor rituale ce sunt oferite la parastas se numără printre activitățile realizate de firma funerară, la solicitarea membrilor familiei.

Costuri de înmormântare și pachete de servicii funerare

Costuri și pachete de servicii funerare

Atunci când se discută cât costă o înmormântare, firma de servicii funerare va preciza următoarele aspecte:

Ajutorul de înmormântare

În primul rând se va lua în calcul ajutorul de înmormântare, ce reprezintă o sumă de  bani oferită de autoritățile locale persoanelor apropiate unui decedat, ca să poată acoperi cheltuielile cu înmormântarea.

Operatorul de pompe funebre le explică membrilor familiei  cum se obține ajutorul de înmormântare:

  • Valoarea ajutorului este stabilită anual prin Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat;
  • Suma primită trebuie să fie la nivelul câştigului salarial mediu brut;
  • Ajutorul de înmormântare este primit integral dacă persoana decedată era   asigurată în momentul decesului;
  • Valoarea integrală a ajutorului de înmormântare este de 6.095 lei (Actualizat de la 1 ianuarie 2023 la 6.789 lei) și reprezintă o sumă nerambursabilă ce poate fi acordată unui membru al familiei sau unei cunoștințe care organizează înmormântarea;
  • dacă decedatul nu avea asigurare la stat, ajutorul de înmormântare este în valoare de 3.048 lei și poate fi acordat unui membru al familiei care este asigurat sau pensionar.

Articole funerare

În costurile de înmormântare sunt incluse articole funerare pe care membrii familiei le aleg în funcție de obiceiuri și tradiții, și de asemenea, după bugetul disponibil.

Aceste obiecte sunt:

  • Sicriul care este de mai multe tipuri și niveluri de preț: poate fi realizat din lemn de brad, plop sau fag și modelele sunt: social, economic, clasic, select, premium, suprem, deluxe;
  • Crucea din lemn de brad sau de plop, inscripționată;
  • Articole rituale: batiste, prosoape (pentru preot, cantor, participanți la înmormântare);
  • Colivă , colaci, pachete pentru slujba de pomenire.

 

Pachete de servicii funerare

Atunci când stabiliți împreună cu firma de pompe funebre  cât costă o înmormântare veți primi detalii despre pachete funerare în funcție de bugetul disponibil. Aceste pachete conțin obiecte și servicii specifice, iar prețul lor variază de la 990 lei (pachet funerar social), până la 6990 lei (pachet funerar deluxe):

Pentru aceste pachete (social, economic, clasic, select, premium, suprem XXL), prețul pachetului este acoperit integral de ajutorul de inmormantare în valoare de 5380 de lei, iar diferența de bani rămâne familiei.

Servicii Funerare Beșliu vine în ajutorul oamenilor cu un plan funerar în rate, pe care îl discută cu fiecare persoană în parte, pentru a-i oferi siguranța că toate cele cuvenite vor fi realizate așa cum își dorește.

Fie că este vorba despre oameni aflați în situații dificile (vârstnici, persoane cu stare de sănătate precară, bolnavi în stare terminală) sau despre persoane care vor să pregătească în avans ceremonia de înmormântare, specialiștii în pompe funebre sunt pregătiți să ajute, în momentele grele.

Aveți datele de contact, iar Servicii Funerare Beșliu vă oferă sprijin profesionist și discret, ca să rezolvați cum se cuvine situațiile legate de ceremonia de înmormântare.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP