Taxă de Înmormântare"

Există „Taxă de Înmormântare”?

Când vine vorba de înmormântări, durerea și tristețea sunt inevitabile. Dar alături de aceste emoții, vine și presiunea financiară unde lista de cheltuieli poate crește rapid. Există o întrebare care stă pe buzele multora: „Există o taxă de înmormântare?” În acest articol, vom examina costurile variabile care însoțesc un eveniment funerar.

„Taxa de Înmormântare”:

Dacă vă întrebați despre existența unei „taxe de înmormântare”, răspunsul scurt este „nu”. Conform Hotărârii de Sinod (nr. 13.842/22 dec. 2014), nu există o asemenea taxă. În schimb, este practicat un sistem de donații către biserică, pentru care ar trebui să primiți o chitanță. Deci, orice vorbă despre o „taxă” este fie un mit, fie o neînțelegere.

Ce Înseamnă Costurile Funerare

Deși nu există o „taxă de înmormântare”, există alte cheltuieli. Iată o prezentare generală:

Groparii

Tradițional, nepoții sau rudele defunctului erau responsabili de săpatul gropii. În realitate, este rareori cazul. În mediul urban, există gropari salariați care se ocupă de acest aspect. În zonele rurale, situația financiară poate dicteaza alte reguli.

Clopotarii

După deces, clopotele bisericii sunt trase timp de trei zile. Acest serviciu nu este gratuit și variază de la biserică la biserică.

Pregătirea Defunctului

În trecut, membrii comunității ajutau familia în acest proces. Astăzi, aceste servicii sunt oferite de reprezentanții firmelor de pompe funebre și includ: cosmetizare, îmbălsămare, îmbrăcare și așezarea în sicriu.

Pachete Funerare

Din motive practice, este adesea mai convenabil să alegeți un pachet funerar care includ toate serviciile necesare, de la constatare decesului de către medic până la obținerea actelor și pregătirea defunctului.

Pomeni

Chiar în vremea pandemiei, tradiția cere oferirea unor pachete cu alimente participanților la înmormântare. De asemenea, alte pomeni specifice, cum ar fi „podul defunctului”, pot necesita costuri suplimentare.

Înmormântările pot fi costisitoare, dar ideea unei „taxe de înmormântare” este un mit. Cu toate acestea, este esențial să fii conștient de cheltuielile ce pot apărea și să planifici totul în mod corespunzător. Contactați-ne pentru un pachet complet de servicii funerare care să vă ușureze povara în aceste momente grele.

Nu este vorba despre o taxă, ci despre un ansamblu de servicii care pot fi personalizate în funcție de nevoile și bugetul fiecărei familii.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP