Cum sa alegi o firma de servicii funerare

Cum sa alegi o firma de servicii funerare

Momentul trecerii in nefiinta a unei persoane dragi este un eveniment dificil pentru familie, de aceea cu siguranta ai nevoie de ajutor in organizarea inmormantarii. In aceste momente dificile este greu sa alegi o firma de servicii funerare cu experienta care sa se ocupe de toate aspectele procesiunii de inmormantare.

Prin urmare, se recomanda sa incepi sa cauti online firmele din zona (Ex: servicii funerare Brasov) si sa verifici serviciile incluse in pachetele funerare alaturi de preturile aferente acestora. Este important ca firma de servicii funerare sa fie de incredere, iar toate informatiile sa fie transparente.

Recomandarile de la prieteni sau recenziile pot fi un factor decisiv in decizia luata, decizie care trebuie sa fie avantajoasa din toate punctele de vedere.

Pentru ca decesul unei persoane poate surveni la orice ora din zi si din noapte verifica programul de functionare si asigura-te ca sunt disponibili oricand ai avea nevoie.

Este foarte important ca firma de pompe funebre sa acopere toata gama de servicii funerare, de la punerea la dispozitie a unui medic specialist care sa constate decesul, la toaletarea, imbalsamarea decedatului, manipulareea sicriului, transportul la capela chiar si organizarea parastasului, o firma care efectueaza servicii complete va pune aceste lucruri la dispozitie.

Acestea fiind spuse, in articolul de azi dorim sa-ti prezentam un scurt ghid din care vei putea invata pas cu pas cum sa alegi o firma de pompe funebre.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-I urmezi pentru a alege o firma de servicii funerare?

Consulta-te cu membrii familiei si stabileste un budget

Poti discuta cu familia ta despre un potential buget pentru inmormantare.

Astfel, vei putea stabili care este suma pe care o puteti cheltui fara sa intampinati dificultati.

De asemenea, este indicat ca la aceasta etapa sa-ti faci si o lista cu toate lucrurile de care ai nevoie pentru a putea organiza o inmormantare asa cum se cuvine.

In cazul in care planifici un eveniment funerar pentru o persoana draga trebuie sa te interesezi daca aceasta a avut unele dorinte in ceea ce priveste organizarea nefericitului eveniment. Poate ca unele aranjamente au fost facute in avans.

Stabileste toate detaliile

Fa o lista cu toate detaliile pe care trebuie sa le respecti deoarece asta te va ajuta in procesul de selectie a serviciilor de care ai nevoie.

De exemplu, daca optezi pentru un pachet funerar care include incinerare, poti alege si o urna funerara in locul unui sicriu, lucru care ar duce la costuri mult mai accesibile.

Prioritatile sunt importante

Nu uita sa stabilesti de la bun inceput care iti sunt prioritatile.

Firma de servicii funerare va stii care sunt lucrurile ce trebuie facute cu prioritate si-ti va putea oferi consultanta in acest sens.

Interactiunea cu personalul din cadrul firmei de pompe funebre

Este foarte important sa alegi o firma de servicii funerare care are angajati atenti la nevoile tale si empatizeaza cu suferinta celor care au pierdut pe cineva drag.

Prin urmare, iti recomandam sa contactezi telefonic firma de servicii funerare cu care doriti sa colaborati in aceste momente grele pentru a avea o scurta discutie cu reprezentantii acesteia.

Amabilitatea si viteza de raspuns sunt factori care te pot ajuta sa iei decizia finala.

In momentul in care alegi o firma de pompe funebre care pune pe primul loc nevoile tale lucrurile vor fi mai putin stresante.

Personalul trebuie sa fie unul respectuos si plin de compasiune.

Pana la urma, trecerea in nefiinta este un moment dureros pentru toata familia iar personalul firmei de servicii funerare trebuie sa fie capabil sa inteleaga asta.

Compara serviciile si preturile

Pentru ca pretul poate fi un factor important verifica daca preturile sunt afisate, ce servicii ofera si vezi care dintre acestea crezi ca vei avea nevoie.

Este important ca pretul sa fie avantajos iar suportul din partea firmei sa fie complet, aceasta asigurand servicii de calitate.

Reprezentantul companiei de servicii funerare trebuie sa iti raspunda la toate intrebarile pe care le ai si trebuie sa iti inspire incredere.

Nu alege o firma de servicii funerare daca nu poti purta o discutie deschisa cu personalul angajat sau daca nu detine o autorizatie sanitara oferita de catre DSP.

Chiar daca pot aparea cheltuieli suplimentare, incearca pe cat posibil sa le incluzi de la bun inceput in buget pentru a te putea incadra in suma pe care ai alocat-o.

Locatia firmei de servicii funerare este importanta

Alegerea pe care o vei lua trebuie sa fie influentata si de locatia in care se afla firma care-ti va furniza serviciile.

Cu cat aceasta este mai aproape de tine cu atat va fi mai comod sa te ocupi de toate demersurile deoarece iti va mult mai la indemana sa te deplasezi pana la sediul firmei, daca este cazul. Un alt aspect foarte important este timpul in care firma de servicii funerare ajunge la adresa de domiciliu unde s-a intamplat decesul persoanei, aceasta firma de servicii funerare venind in 30 de minute de la momentul apelului telefonic daca decesul s-a intamplat in Brasov.

Transportul persoanei decedate se face doar cu masini autorizate care au agregate frigorifice,conduse doar de personal specializat

Nevoile religioase sau culturale

Daca ai anumite obiceiuri religioase sau culturale cu siguranta iti vei dori sa le respecti in timpul inmormantarii.

Este foarte important sa verifici daca firma care-ti va furniza servicii funerare iti va putea asigura aceste aspecte sau nu.

Discuta cu reprezentantul companiei si asigura-te ca firma pe care o alegi va respecta cerintele tale pana la cele mai mici detalii.

Religia este un aspect important in contextul unei inmormantari si este mai mult decat esential ca toate obiceiurile religioase pe care le ai sau le-a avut persoana care a decedat sa fie respectate ca atare.

Ia o decizie

In momentul in care ai evaluat toate informatiile trebuie sa alegi o firma de servicii funerare care se ridica la inaltimea asteptarilor tale.

Aranjamentele pentru inmormantare trebuie sa fie realizate intr-un timp destul de scurt si prin urmare trebuie sa faci alegere potrivita.

Ai grija sa-ti expui de la bun inceput toate cerintele tale pentru a nu avea surprize cand poate deja este prea tarziu.

Astfel te asiguri ca ai facut alegerea corecta pentru a-i conduce pe cei dragi pe ultimul drum fara dificultati sau griji suplimentare.

Iti dorim succes in organizarea evenimentului funerar, iar daca ai nevoie de consultanta sau servicii dedicate in acest sens, iti stam la dispozitie.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP