Cele mai potrivite flori pentru o coroană funerară și semnificația lor

Cele mai potrivite flori pentru o coroană funerară și semnificația lor

Florile sunt cel mai comun mod în care poți să-ți exprimi sentimentele de dragoste și bucurie, dar și regretul. Atunci când participi la o înmormântare, este un gest frumos să aduci flori, indiferent dacă optezi pentru o coroană funerară în toată regula, sau doar un mic aranjament floral cu o profundă semnificație.

În calitate de agenție de pompe funebre ce oferă servicii funerare complete am organizat nenumărate ceremonii funerare de-a lungul carierei noastre și din experiență am învățat că poți spune mai multe cu un buchet de flori decât într-o mie de cuvinte. Iată deci care sunt cele mai potrivite flori de oferit atunci când participi la o înmormântare și de ce ar trebui să optezi pentru fiecare dintre ele.

8 Flori pe care să le oferi în cadrul unei ceremonii funerare

Crini

Crinii sunt niște flori deosebit de elegante, perfecte pentru ceremoniile funerare. Foarte multe coroane funerare conțin crini și la fel și buchetele care se oferă în cadrul ceremoniilor funerare. Crinii sunt simbolul păcii, grației și demnității, mai ales dacă este vorba de crini de culoare albă. Așa că, dacă vrei să mergi la sigur, optează pentru crini.

Margarete

Și margaretele sunt niște flori foarte des folosite în aranjamentele funerare, indiferent dacă este vorba de margarete albe sau în culori vibrante. Margaretele semnifică speranță și optimism și se folosesc în general în aranjamentele funerare pentru copii sau persoanele tinere, simbolizând astfel nu tinerețea de la care aceștia și-au luat rămas bun, ci viața veșnică fericită care îi așteaptă de acum încolo.

Trandafiri

Aproape pretutindeni în lume trandafirii sunt simbolul dragostei și respectului și chiar dacă te-ai obișnuit să-i vezi mai degrabă în brațele îndrăgostiților, să știi că sunt la fel de potriviți și în cadrul unei ceremonii funerare. Cu trandafiri galbeni poți celebra o prietenie veșnică, iar cu roz îți exprimi sentimentele de regret, dar și dorința de a comemora pentru tot restul vieții memoria persoanei dragi. Pe de altă parte, dacă oferi trandafiri roșii înseamnă că încă iubești profund, iar dragostea pe care o porți persoanei trecute în neființă este mai puternică chiar decât moartea.

Orhidee

Orhideele fi folosite în aranjamentele florare funerare atât ca flori tăiate, cât și în glastră. Printre cele mai populare orhidee oferite cu astfel de ocazii se numără cele în nuanțe de roz sau galben. Dar la fel de potrivită este orice altă culoare de orhidee, mai ales dacă persoana decedată a iubit aceste flori de-a lungul vieții.

Gura-leului

Gura-leului sunt niște flori perfecte dacă îți dorești un aranjament floral mai impunător. Ele sunt înalte și au un aspect deosebit, care atrage atenția, dar în același timp denotă rafinament și eleganță și tocmai pentru că nu sunt o alegere atât de comună, te vor ajuta să-ți exprimi viziunea unică asupra prieteniei tale cu cel sau cea de care te-ai despărțit.

Mușcate

Mușcatele cresc ușor și au o paletă variată de culori. În plus, sunt foarte rezistente și vor face ca buchetul sau coroana ta să se mențină frumos mult timp. Pe de altă parte, sunt niște flori foarte comune, pe care le poți vedea aproape peste tot, așa că s-ar putea să ți se pară cam sărac un aranjament doar din mușcate. Însă le poți folosi cu succes ca suport pentru florile mai mari și mai scumpe cum ar fi trandafirii sau crinii, iar rezultatul va fi unul cu totul și cu totul deosebit.

Gladiole

Gladiolele cresc în buchete și au codițele lungi și ferme. De aceea, ele reprezintă putere și integritate. În engleză se mai numesc și – sword lily – sau crini sabie, poreclă bazată pe dârzenia lor. Așa că, dacă persoana pentru care le cumperi a fost cineva cu principii solide la viața ei, aproape că nu există floare mai potrivită pentru care să optezi.

Crizanteme

Și crizantemele, la fel ca margaretele, sunt disponibile într-o gamă variată de forme și culori, lucru pentru care sunt des utilizate în aranjamentele florare funerare. Într-unele culturi aceste flori chiar sunt simbolul morții, fără a purta însă o energie negativă, ci doar amintind de moarte ca o parte firească și naturală a existenței.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP