Înmormântare realizată pe cont propriu versus servicii funerare profesionale

Înmormântare realizată pe cont propriu versus servicii funerare profesionale

Niciodată nu este ușor să te pregătești pentru înmormântarea unei persoane dragi. Indiferent dacă este vorba despre cineva în vârstă sau cineva care a suferit mult timp de o boală grea, moartea vine pe nepregătite și aduce cu ea suferință, durere și tristețe.

Pe de altă parte, oricât ar fi de greu, trebuie să acceptăm că moartea nu este altceva decât un fenomen natural pe care cu toții îl vom experimenta mai devreme sau mai târziu și singurul lucru pe care îl putem face este să ne bucurăm cât mai mult de clipele pe care le trăim în timpul acestei vieți, iar când pierdem pe cineva drag să ne concentrăm mai mult pe șansa de a fi cunoscut acea persoană decât pe realitatea despărțirii.

Cum poți organiza înmormântarea unei persoane dragi trecute în neființă?

Când vine vorba de înmormântare, poți să apelezi la serviciile unei agenții profesionale de pompe funebre precum agenția noastră funerarebesliu.ro, sau poți lua totul asupra ta și să organizezi ceremonia pe cont propriu. Înainte de a lua o decizie însă, ia în calcul bugetul familiei pentru un astfel de eveniment, precum și faptul că poți beneficia de un ajutor de deces oferit din partea statului dacă persoana decedată era asigurată sau primea pensie, ori dacă tu, personal, ai un anumit grad de rudenie cu ea și ești asigurat sau șomer.

Înmormântare realizată pe cont propriu

Există situații în care membrii familiei persoanei decedate doresc să se ocupe personal de fiecare detaliu cu privire la ceremonia de înmormântare. Motivele din spatele unei astfel de decizii pot fi de ordin financiar sau dimpotrivă, să nu aibă nicio legătură cu banii, ci doar cu însemnătatea înmormântării. Procedând astfel, unele persoane pot găsi o urmă de alinare în urma pierderii suferite știind că au făcut tot ce au putut ca persoana la care au ținut să aibă parte de cea mai frumoasă ceremonie funerară.

Servicii funerare profesionale

Contractarea unor servicii funerare profesionale este cel mai simplu și eficient mod de a organiza o ceremonie funerară. O agenție de pompe funebre ca a noastră îți poate pune la dispoziție o gamă variată de pachete funerare complete, al căror preț poate fi acoperit integral sau doar parțial din ajutorul de înmormântare oferit de stat.

Avantajele fiecărui tip de organizare

Nu există variantă corectă sau variantă greșită în ceea ce privește organizarea ceremoniei de înmormântare. Noi suntem alături de clienții noștri indiferent de decizia pe care aceștia o iau și chiar dacă nu apelează la serviciile funerare pe care le oferim, le stăm la dispoziție cu o gamă foarte variată de produse funerare, începând cu sicrie fabricate din diferite esențe de lemn și continuând cu monumente funerare și alte obiecte necesare unei ceremonii de înhumare.

La capitolul beneficii, când vine vorba de o înmormântare organizată prin intermediul unei agenții de pompe funebre, putem vorbi de timpul de pregătire. Gândește-te că în religia ortodoxă se impune ca trupul celui adormit să fie îngropat la 3 zile de la moarte, nici mai devreme și nici mai târziu. De aceea, timpul pe care îl ai la dispoziție fiind foarte scurt, colaborarea cu o agenție de pompe funebre te poate ajuta enorm.

Pe de altă parte, dacă organizezi totul pe cont propriu, în funcție de personalitatea ta și de felul în care percepi întregul eveniment, s-ar putea să-ți fie mai ușor să înfrunți durerea, știind că faci ceva concret pentru memoria persoanei de la care ți-ai luat rămas-bun. Dar chiar dacă inițial ți se pare o idee bună să te ocupi de tot pe cont propriu, să știi că încărcătura emoțională a unui astfel de eveniment este foarte puternică și la un moment dat s-ar putea să simți nevoia de a avea aproape pe cineva pe care să te poți baza, iar reprezentanții unei agenții de pompe funebre, prin experiența lor, sunt cele mai potrivite persoane.

Mai mult, o agenție de pompe funebre îți poate recomanda și colaboratori de încredere precum restaurante și firme de catering care să te ajute cu organizarea parastasului, încă o îndatorire morală pe care o ai față de persoana decedată.

Phone icon
APELEAZĂ NON-STOP